Árpád Binecz: Mikropiireistä verkkosivujen suunnittelun pariin

  • Reading time:5 mins read

Ohjelmointikoulu CodeBerryn “Opiskelijakertomukset” -sarjassa viemme sinut aikamatkalle tutustumaan entisten CodeBerryn opiskelijoiden tarinoihin.

Haluaisitko oppia koodaamaan verkossa? Tule ja kokeile ensimmäisiä oppituntejamme maksutta Ohjelmointikoulu CodeBerryssä.

Árpád Binecz (tai ihan vaan kavereiden kesken “Bini”) aloitti uransa sulautettujen järjestelmien ohjelmistoinsinöörinä, työskenteli sittemmin startup-yrityksessä, perusti oman yrityksen, ja muutaman mutkan kautta päätyi tekemään verkkosivujen suunnittelua junioritason web-suunnitelijana. Nauti haastattelusta entisen opiskelijamme kanssa tässä toisessa CodeBerryn Opiskelijakertomukset -sarjan osassa!

Mitä teit työksesi ennen web-ohjelmointia?

Minulla on sähkötekniikan ammattitutkinto ja työskentelin neljä vuotta autoalan yhtiössä sulautettujen järjestelmien ohjelmistoinsinöörinä. Tein myös töitä startup-yrityksessä, ja perustin oman vapaa-ajan hallintaan keskittyneen yrityksen, jonka olen sittemmin myynyt.

Mitä sulautettujen järjestelmien ohjelmistoinsinööri tekee?

Sulautettujen järjestelmien ohjelmistoinsinööri kehittää piirejä, mutta ei tietokoneisiin, vaan pikemminkin mikroaaltouuneihin tai autoihin. Näin piirien avulla laitteiden toiminnot tapahtuvat yksinkertaisesti nappia painamalla.

Tekikö aiempi ammattisi opiskelusta helpompaa? 

Aikalailla, esimerkiksi algoritminen ajattelu oli helpompaa.

Miksi juuri verkkosivujen suunnittelu? 

Ensinnäkin, olin todella kiinnostunut IoT:stä (esineiden internet). Tunsin työkalut melko hyvin aikaisemman ammattini takia, mutta minulla ei ollut käsitystä siitä miten asiat näkyisivät selaimessa. Olin kiinnostunut aiheesta. Yleisesti sanoen, opiskelin insinööriksi, sillä haluan ymmärtää miten asiat toimivat 🙂 Toiseksi, haluaisin jatkaa yrittämistä ja ala tuntui sopivan siihen. Tein ensin joitain uniikkeja verkkosivuja ja sitten avasin pienen digitoimiston. Verkkosivujen suunnittelu ja web-ohjelmointi lähipiirissäni oli varsin yleinen kiinnostuksen aihe, joten monet tekivät samoin. Digitoimiston avaaminen näytti saavutettavalta ja hauskalta urapolulta.

Mitä vastaat, kun sinulta kysytään ammatistasi?

Riippuu siitä kuka kysyy — onko hän maallikko vai ystäväni teknillisestä koulusta. Ensimmäisessä tapauksessa olen IT-aloittelija. Jälkimmäisessä olen junioritason web-suunnitelija.

Mitä se tarkoittaa? Millainen on tyypillinen päiväsi? 

Kehitämme isoja IT-järjestelmiä Apertus Kft:ssä ja vastuullani on pieni osa siitä. Yksinkertaistaen, otan vastaan valmiita suunnitelmia ja teen niistä verkkosivuja. Työskentelen ulkoasun parissa, mutta esimerkiksi klikattavien painikkeiden luominen ei kuulu työnkuvaani. Vertauskuvallisemmin kuvaisin sivustojen suunnittelijan työtä näin: se on mahtava startti nopeasti omaksuttavan tiedon parissa, ja antaa mahdollisuuden seisoa molemmilla jaloilla web-teknologioiden ihmeellisessä maassa sekä IT-työmarkkinoilla.

Mitä kieliä käytät päivittäin? 

HTML5, CSS3, SCSS ja Bootstrap. Kerran olen käyttänyt myös JQuerya. Sivustonsuunnittelijana luon osia, joita pääkehittäjä käyttää sivustokokonaisuudessa.

Nautitko työstäsi? 🙂

Kyllä. Työkaverini ovat hauskoja. Olen vain hieman tyytymätön itseeni, sillä joskus minusta tuntuu, että voisin tehdä paremmin ja oppia nopeammin.

Kuinka pitkään etsit työtä? 

Lähdin edellisestä työstäni kesäkuussa, aloitin opiskelut heinäkuussa ja työnteon syyskuun alussa. Sain tarjouksen ystävieni kautta.

Käytitkö mitään muuta alustaa opiskellessasi kuin CodeBerryä? 

En, ainoastaan Codeberryä.

Voitko antaa neuvoja uusille opiskelijoillemme, joita kiinnostaa web-ohjelmointi ja verkkosivujen suunnittelu? 

Kannattaa hankkia kokonaiskuva koko alasta ennen teknologian valintaa, ja sukeltaa sitten syvälle siihen. Riittää, että tunnet pienimmän “myytävän yksikön” perusteellisesti sen sijaan, että tietäisit vähän kaikesta. Esimerkiksi HTML5, CSS3, SCSS ja Bootstrap ovat loistava yhdistelmä. Sinusta voi helposti tulla nuorempi web-suunnittelija niiden avulla.

“CodeBerryn Opiskelijakertomukset” -sarjassa keskustelemme opiskelijoidemme kanssa, jotka onnistuivat löytämään työpaikan web-kehittäjinä. Jos haluat tietää miten, tämä aihe on sinua varten. 🙂 

Haluatko oppia ensimmäiset askeleet matkalla sivustojen suunnittelijaksi?

Ohjelmointikoulu CodeBerryn “Opiskelijakertomukset” -sarjassa viemme sinut aikamatkalle tutustumaan entisten CodeBerryn opiskelijoiden tarinoihin.

Haluaisitko oppia koodaamaan verkossa? Tule ja kokeile ensimmäisiä oppituntejamme maksutta Ohjelmointikoulu CodeBerryssä.

Learn to code and change your career!

100% ONLINE

IDEAL FOR BEGINNERS

SUPPORTIVE COMMUNITY

SELF-PACED LEARNING

Not sure if programming is for you? With CodeBerry you’ll like it.