Agrármérnökből sitebuilder – Radnóczi Márton diákunk története

  • Reading time:6 perc alatt olvasható

Radnóczi Márton, Marci végzettsége szerint vidékfejlesztő agrármérnök. Hobbi szinten mindig is érdekelték a webes és mobilos termékek, tavaly pedig elhatározta, hogy több időt szán rájuk. Az Apertus Kft-nél dolgozik, sitebuilder pozícióban.

Itt lakom: Magyarország, Budapest

Itt dolgozok: Apertus Kft.

Ennyi időt tanultam a CodeBerry-nél: 6 hónap

Ezt használom: Oneplus One, PhpStorm, Adobe*

Ha megkérdezik, hogy mi a foglalkozásod most, mit válaszolsz?

Röviden sitebuilder, vagy webfejlesztő vagyok. Bővebben: honlapokat építek egyelőre funkció nélkül. Az a feladatom, hogy a megrajzolt honlapterveket kóddal összerakjam, hogy a böngészőben megjelenjenek.

 

 

Mivel foglalkoztál korábban, mielőtt elkezdtél kódolni tanulni? Volt korábbi tapasztalatod sitebuilderként? 

Pénzügyi területen dolgoztam, később pedig projekt menedzser voltam egy startup-ban. Kódolást nem tanultam egyáltalán, csak elképzelésem volt dolgokról, hogy milyen logikával működhetnek.

Miért döntöttél úgy, hogy elkezdesz webfejlesztést tanulni

Hobbi szinten már régóta foglalkoztatott a sitebuilderkedés. Ahogy kíváncsiságból utánanéztem egy-egy dolognak, azt vettem észre hogy ilyenkor repül az idő és nem akarom abbahagyni. Egyértelműen flow élmény volt, amit az eddigi munkáimból hiányoltam. Tetszett a gondolat, hogy ezt akár teljes munkaidőben is csinálhatom. 🙂

Sosem késő új karriert építeni sitebuilderként
Sosem késő új karriert építeni sitebuilderként

Mesélj arról picit, hogy hol dolgozol most, mik a feladataid? Hogy telik most egy napod, egy heted?

Az Apertus Kft-nél változó méretű webes rendszereket fejlesztünk. Az én feladatom sitebuilderként az oldalak statikus felépítése kidolgozott dizájn, vagy egyszerű vonalrajzok alapján. Általában kapok pár képet, és azok alapján kódolok. Több projekten dolgozom párhuzamosan, de egy nap általában csak egy projektre koncentrálok.

Mennyi ideig kerestél állást? Nehéz volt munkahelyet találni?

1 hétig kerestem, szóval meglepően könnyű volt munkát találni. Sejtettem hogy gyorsan fog menni, de ez a gyorsaság engem is meglepett.

 

 

Hogyan tanultál meg programozni? Milyen tanfolyamokat, könyveket, stb. használtál? 

Kizárólag online tanfolyamokon tanultam. Először ingyenes anyagokon teszteltem magam, aztán befizettem kettőre, melyeket főleg egymás kiegészítésére használtam. Ezen felül gyakran néztem youtube-os oktatóvideókat, hogy egy-egy témát több megközelítésből is lássak.

Mit adott neked a CodeBerry? Milyen volt az iskolánkban tanulni? 

A CodeBerry legnagyobb erénye, hogy végigvezet a webfejlesztés főbb területein és egy biztos alap elsajátítása mellett ad egy átfogó képet a szakmáról ami alapján el tudod dönteni melyik részébe szeretnél fejest ugrani.

Sitebuilderként számtalan lehetőség vár a munkaerőpiacon
Sitebuilderként számtalan lehetőség vár a munkaerőpiacon

Van bármilyen tapasztalatod, tipped, trükköd, amit szívesen megosztanál azokkal, akik most kezdik a tanulást? 

A webfejlesztésnek nagyon sok területe van, érdemes ezekből egy-kettőt kiválasztani és azokat nyomni, azokban igazán jónak lenni. A többiről elég ha tudsz, és ha szükség lesz rá, majd megtanulod.

 

 

Mi a következő lépés a számodra? Merre tovább? 

Középtávon szeretnék minél több tudást felszívni, aztán saját ötletek megvalósításán dolgozni. Az agrár irányt sem felejtettem el, izgalmas lesz összegyúrni az informatikai ismereteimmel.

Ha te is szívesen lépnél sitebuilder, vagy más hasonló pályára, a következő cikkekből megtudhatod, hogyan vágj bele, illetve tippekkel és trükkökkel is segítünk, hogy a lehető leghamarabb új karriered építésébe kezdhess:

A “CodeBerry Programozóiskola — Diákjaink Történetei” sorozatban olyan diákjainkkal beszélgetünk, akik sikeresen elhelyezkedtek fejlesztőként.

Szeretnél te is megtanulni programozni? Gyere és próbáld ki ingyen az első 25 leckét a CodeBerry Programozóiskolában.