Top 20 Java programozás tanfolyam magyarul

 • Reading time:54 perc alatt olvasható

Java – A töretlenül népszerű programozási nyelvek egyike

A Java nyelv számtalan területen jelen van, biztos ismerete kiváló karrierlehetőségeket jelent a nagyvállalati közegtől egészen az újdonságokat megvalósító startupok világáig. Egyik legfontosabb előnye, hogy platformfüggetlen, tehát módosítások nélkül (vagy egészen minimális módosítással) fut különböző operációs rendszereken és platformokon. A Java megalkotói is ezt fogalmazták meg jelmondatukban: „Write Once, Run Everywhere” („Írd meg egyszer, futtasd mindenhol”). 

Általános célú, magas szintű programozási nyelv, utasításai jól használhatók bármilyen algoritmikusan megoldható problémához. Telefonos, asztali vagy webes alkalmazásokhoz, vállalati igények kielégítéséhez egyaránt használható, de ezek mind kiragadott példák, a lehetőségek sora hihetetlenül színes. 

Ha szeretnél egy biztos munkaerőpiaci keresletet jelentő, logikus, kiváló alapot nyújtó nyelvet tanulni, a Java mindenképp jó választás. Online kurzusok és offline tanfolyamok közül válogathatsz, tanulhatsz önállóan a saját ütemedben, kereshetsz szabadon elérhető tananyagokat, vagy csatlakozhatsz egy strukturált képzéshez felkészült oktatókkal és motiváló csapattal. A továbbiakban arról olvashatsz, milyen Java programozás tanfolyamok érhetőek el magyar nyelven.

Java programozás tanfolyamok online is végezhetőek

 

Java programozó tanfolyamok 

CodeBerry Programozó Iskola

 • heti 5 óra, 1 hónap
 • kezdő
 • 24.990
 • online

A CodeBerry folyamatosan bővülő kurzus kínálatában már a Java tanfolyam kezdőknek szánt változata is megtalálható.

Előzetes tudásra nem lesz szükséged, hisz a kurzus a nulláról kezd. A tanfolyam 1 hónapig tart, de a legjobb, hogy online tanfolyam révén a saját tempódban haladhatsz, tehát nem gond, ha kicsit lassabban szeretnél tanulni, esetleg többet ismételnél két lecke között.

A CodeBerrynél heti átlag 5 órát kell majd a tanulásra szánnod, a kurzus teljes ideje alatt bármikor rendelkezésedre állnak a CodeBerry mentorok. A tanfolyam előfizetéses rendszerben működik – az egy hónapos kurzus 19.990 forintodba fog kerülni, azaz nagyjából napi 670 forint, melyet a jövődbe kell fektetned.

Cserébe naprakész és hasznos tudás vár rád magyar nyelven, alaposan felkészült oktatóktól. Az elmélet elsajátítása mellett gyakorlati feladatokkal is várnak, így a tanfolyam végére már saját portfóliód is összerakhatod, mely később nagy hasznodra lesz az álláskeresés során.

További előny, hogy az első 25 programozós leckét mindenki ingyenesen kipróbálhatja, elég csak regisztrálni a képzési felületen.

CodeBerry vélemények:

“Pár ingyenes tanfolyam után jutottam el ide. Jól látszik, mi a különbség az ingyenes és a fizetős online képzések között. Mesteri a Codeberry programja, mert rengeteg önállóan végrehajtandó feladatot ad a tanulónak, ami garantálja, hogy magabiztos tudás alakuljon ki. Életszerű példákon keresztül tanít, és a tanuló rögtön láthatja munkája eredményét.” – Kisfalvi Gábor, Facebook

“Az oktatóanyag részletes ,jól érthető az abszolút nulláról kezdőknek is. Egyszerűen, játékosan bevezet a programozás világába, gondolkodásmódjába. Általános iskolába járó tanuló is könnyedén elsajátítja. Bármilyen kérdéssel fordulhatsz a mentorokhoz! Mindenkinek ajánlom!” – Frindik Krisztián, Facebook

“Mindenkinek szívből ajánlom a CodeBerry Programozóiskolát, aki meg akar tanulni programozni. Jól felépített a tananyag, és tökéletesen érthető, kis egységekből épül fel, amelyek bármikor visszanézhetőek. Bár önállóan végezhetőek el a leckék, folyamatos visszacsatolást kap az ember, és nem csak a suli csapatára számíthatsz, ha segítségre van szükséged, hanem a teljes tanulóközösségre is.” – Kecskés Szulamit, Facebook

 

 

A&K Akadémia

 • 300+ tanóra
 • kezdő
 • 1.250.000 Ft+Áfa

Az A&K Akadémiánál Junior Java programozó képzésen vehetsz részt.

A képzés időtartama 300+ tanóra, a modulok részletes leírását itt találod, illetve az iskola egyedülálló módon 50 óra angol nyelvi tréninggel is készül diákjai számára, illetve 24 óra soft-skill fejlesztés is a kurzus részét képezi..

A képzést 6 fős csoportokban, hétvégi időpontokban szervezik, így munka mellett is könnyen elvégezhető.

 

Forrás: A&K Akadémia

 

Az iskola állásinterjú garanciát vállal, mely nem kerül plusz költségbe számodra.

Ha sikerül elhelyezkedned, a kezdéstől számított 90 napig az iskola “szakmai támogatási csomag”-ja keretében segít téged a beilleszkedésben.

A kurzus díja egy összegben, vagy havi törlesztéssel is kiegyenlíthető, 1.250.000 Ft+Áfa vagy havi 104.166Ft+Áfa költséggel kell számolnod.

A&K Akadémia vélemények:

Profi, szakszerű, de ugyanakkor emberközpontú képzés, aki programozóként szeretne elhelyezkedni, annak tökéletes ez a tanfolyam, ajánlom, én nem bántam meg, hogy jelentkeztem ide, mindennel elégedett vagyok, Andris és Kati nagyszerű páros! “ – Polgár Gábor, Facebook

 

BrainingHub

 • 35 órától
 • kezdő/középhaladó
 • 89.900 Ft + Áfa-tól
 • online/jelenléti
 • nappali/esti képzési formák

A BrainingHub-nál szintén alapokról induló Java tanfolyammal várnak, emellett azonban számos ráépülő képzést is lehetőséged van elvégezni, mint például az Angular vagy a Junior Java programozó kurzus.

 

A Java Online Starter Course egy 30 órás Java alapozó kurzus 45.000 Ft+Áfa-ért, melyet nappali vagy esti képzési formában választhatsz.

A Junior Java programozó képzés egy nagyobb volumenű tanfolyam, ahol nagyobb mélységekben is elmerülhetsz a Java programnyelv rejtelmeiben. A Kurzus időtartama 6 hónap, mely 350 kontaktórát+30 óra soft skill fejlesztést foglal magában.

 

Forrás: BrainingHub

 

A képzés finanszírozási formáit több kritérium is befolyásolja, többek közt lehetőséged van karrierváltóként jelentkezni, mely esetében a cég állásgaranciát vállal, azaz a képzés végeztével munkahelyet biztosít a számodra, ahol a nettó fizetésed nem lehet alacsonyabb 300.000 Ft-nál. A finanszírozási formákról egyébként a Java képzés esetén itt tájékozódhatsz.

A BrainingHub-nál tantermi oktatásban részesülsz, a felvételi folyamat része egy szakmai, egy angol és egy soft skill teszt, illetve egy személyes interjú.

BrainingHub vélemények:

“Több online kurzus elvégzését követően döntöttem a jelentkezés mellett, hogy az addig tanultakat kicsit felfrissítsem a Junior Java felvételi előtt. A tanfolyam teljesen az alapoktól építkezett, de a befejezésre egy egyszerűbb konzolos sakk program kiegészítéséhez szükséges alapokat is lefektette. Jó hangulatú, életszerű példákkal gazdagon illusztrált tanfolyam, ahol néhány gyakorlatban is használt programozási “fogással” is megismerkedhettünk.” – Barnabás, Junior Java hallgató

 

CodeCool

 • 12+6 hónap
 • Kezdő
 • 1.555.000 Ft+Áfa-tól
 • online/jelenléti

A CodeCoolnál Full-stack fejlesztő képzésre jelentkezhetsz, mely a Java mellett a JavaScriptet és a Pythont is magába foglalja, ezáltal átfogó ismereteket adva az objektumorientált programozás terén.

 

Forrás: CodeCool

 

A képzés nagyobb lélegzetvételű pár hetes vagy hónapos társainál – ha jelentkezel, másfél évig leszel a CodeCool diákja, hiszen 12 hónapon át az elméleti-gyakorlati tudnivalókat fogod tanulni (habár elég kéthetente bejárnod, nappali oktatási rendbenfogsz tanulni, így nagyobb elköteleződést jelent egy esti képzésnél), további 6 hónapig pedig gyakornokoskodni fogsz egy partnercégnél.

A CodeCoolnál lehetőséged van igénybe venni a cég által kínált állásgaranciát, mely vagy egy legalább bruttó 350.000-os fizetést biztosító munkahelyet jelent számodra a képzés végeztével, vagy a tandíj elengedését.

 

Forrás: CodeCool

 

A képzés díja előre fizetés esetén 1.555.000 Ft+Áfa, utólagos fizetés esetén pedig 1.740.000 Ft+Áfa.

Lehetőség van részletfizetést és előfinanszírozást is igénybe venni, ebben az esetben csupán 20.000 Ft-ot kell a képzés elején befizetned, a fennmaradó összeget pedig akkor kell elkezdened törleszteni, mikor már munkába álltál.

CodeCool vélemények:

Abszolút megérte a befektetett idő és energia, amit a suli elvégzésére fordítottam. Az eszközök professzionálisak, a mentorok/munkatársak pedig szakmailag a toppon vannak, így mindig tudtak segíteni, ha szükségem volt rá. Úgy érzem, olyan mindsetet és szakmai tudást kaptam a kezembe, amivel megállom a helyem. Köszönöm.” – Asoum Alagha, webfejlesztő, Szállás.hu

 

Green Fox Academy

 • +18 hét
 • Kezdő, angol nyelv feltétel
 • Különböző képzési konstrukciók
 • online/jelenléti

A Green Fox on-campus junior programozó képzése a Java mellett JavaScript, C# és C++ alapokkal is foglalkozik, amennyiben a szuperintenzív képzési formát választod.

Ha erre jelentkezel, heti 5+8 óra oktatással illetve nagyjából 20 órányi extra házifeladat megoldással kell számolnod, 18 héten keresztül, melyet azonban megszakít majd 2 hét szünidő is.

A képzésen belül Front-end, Back-end, Full-Stack, DevOps, Mobile, Test Automation, Embedded szakirányok érhetők el, illetve soft-skill tréningek és coaching alkalmak is a kurzus részét képezik. 

Ha a részidős tanfolyami opciót választanád, 38 hét+5 hét szünidőnyi elfoglaltságra kell felkészülnöd, mely alatt heti 20-25 óra tanulásban lesz részed hétköznap esti és hétvégi időpontokra ütemezve.

 

Forrás: Green Fox Academy

 

A képzés alatt megismerkedsz a JavaScript és a TypeScript technológiákkal, és front-end, back-end vagy full-stack szakirányok közül választhatsz.

A képzések alatt meghatározott időpontokban lehetőséged lesz váltani online vagy részidős képzésre is, ha az eredeti formula mégsem lenne megfelelő számodra.

A képzés díja itt is az állásgarancia illetve a finanszírozási forma függvénye; amennyiben modulonként szeretnéd megvásárolni a kurzusokat, úgy az alábbi összegekkel kell kalkulálnod:

 • Alapozó modul: 450.000 Ft + Áfa
 • Orientációs modul: 450.000 Ft + Áfa
 • Projekt modul: 570.000 Ft + Áfa

Ha mindhárom modult elvégzed, az elhelyezési garanciára te is igényt tarthatsz – ha fél év alatt nem sikerül állást találniuk számodra, visszakérheted a tandíjad összegét.

Ha előfinanszírozással szeretnél részt venni a képzésen, úgy 1.190.000 Ft+Áfa-ba kerül majd számodra. Az elhelyezési garancia ebben az esetben is biztosított.

Ha utófinanszírozással szeretnél jelentkezni, ebben az esetben a tandíjad összege 1.890.000 Ft+Áfa lesz, melyet akkor kell elkezdened törleszteni, mikor elhelyezkedsz – minden hónapban a nettó fizetésed 20%-ával fizeted vissza a képzést. A kurzus kezdetekor csak 100.000 Ft + Áfa kaució fizetendő.

Ebben az esetben is jár számodra az elhelyezési garancia, illetve mindhárom finanszírozási forma esetén lehetőséged van a tanfolyam első két hetében meggondolni magad és elállni a képzéstől – ezesetben az általad már korábban befizetett összeg visszajár.

 

Forrás: Green Fox Academy

 

A felvételhez nincs szükséged előzetes programozói ismeretekre, az angol tudás azonban elvárás.

Green Fox Academy vélemények:

Melós volt és jó móka egyszerre! Hasznos tudást szereztem, megismerhettem néhány igazán szuper embert, és elhelyezkedtem – úgyhogy nekem szerencsére abszolút megérte! A trénereknek és a két mentorunknak, Balázsnak és Bencének óriás köszönet! “ – Csapó Tünde, Facebook

 

 

 

IT Academy

 • 200 óra
 • kezdő
 • 400.000 Ft
 • online/jelenléti

A Java programozás tanfolyamra szintén kezdők jelentkezését is várják az IT Academy-nél, azonban az alapvető angol tudás és az érettségi felvételi követelmény.

A képzés alatt a tanulók mélyrehatóan ismerkednek meg a Java nyelvvel, a kurzus célja, hogy a frissen végzett hallgatók könnyedén elhelyezkedjenek a tech szektorban, mint junior Java programozó.

 

Forrás: IT Academy

 

A képzés tantermi és online formában is indul, az időtartama 200 óra, melyek heti egy vagy két napra vannak ütemezve.

A Java programozó tanfolyam díja 400.000 Ft, melyet kettő vagy négy havi részletben van lehetőség törleszteni.

 

 

Java Tech 

 • 4,5 hónap
 • kezdő
 • 540.000 Ft
 • online/jelenléti

Magyarországon nagy igény mutatkozik megbízható, jól képzett Java programozókra. Erre a munkaerőpiaci igényre épít a Java Tech programozóképzése, ahol gyakorlati tudást kínálnak, elvégzése után Junior Java fejlesztői pozíciókra jelentkezhetnek a hallgatók. 

Nem kell előzetes tudás, nincsen felvételi teszt sem, csak a motiváltság és a kitartás számít, de előkészítő kurzussal is készülnek, hogy könnyebben vegyék az akadályokat azok, akiknek nincs gyakorlatuk.

 

Forrás: Java Tech

 

Sokrétű végzettséggel rendelkező, felkészült oktatókkal, modern, felszerelt képzési helyszínen várják a hallgatókat. 4,5 hónap hosszúságú a tanfolyam, kedden és csütörtökön 17:00-20:15-ig, illetve minden hónapban három szombaton 9:00-16:00-ig, tehát munka mellett is végezhető. A tanfolyami alkalmakon felvétel készül, ami segíti az otthoni tanulást és gyakorlást. 

Projektfeladatokon keresztül tanítják és gyakoroltatják be a Java alapjait, előfinanszírozással vagy részletfizetéssel is lehet rendezni a költségeket, a tandíj összege 540.000 Ft.

Java Tech vélemények:

„Teljesen kezdőként vettem részt a tanfolyamon. Ez volt az első „iskola” ahová szívesen jártam. Balázs türelmes és rendkívül segítőkész. Az órák hangulata a létszámtól függetlenül családias, ami mindenképp megkönnyíti a tanulást. Úgy érzem használható tudást kaptam. Csak ajánlani tudom. Köszönöm Balázs!” – Szabó Zoltán; Possible Cee – Senior Mobile Developer

„Többen érdeklődtek már nálam, hogy milyen tanfolyamot végeztem, mert hogy ők is gondolkoznak hasonlóban, és hogy milyen hihetetlen, hogy ilyen gyorsan es gördülékenyen sikerült állást találni, stb., úgyhogy jó szívvel ajánlottam a tanfolyamot már néhány embernek, amióta végeztem! További eredményes munkát kívánok!” – Tulogdi Áron; EPAM Systems – Software Engineer

 

Java Tréning

 • Heti 1-3 alkalom, változó képzési idők
 • Kezdő, középhaladó
 • 141.000 Ft – 244.000 Ft
 • online

A Java Tréningnél három tanfolyam közül választhatsz:

 • Java kezdő
 • Java haladó
 • Webfejlesztő

Forrás: Java Tréning

 

Mindhárom képzés élő online oktatási formában érhető el. Átlagosan 6-10 fős csoportokban zajlik az oktatás, heti 1-3 alkalommal, alkalmanként azonban 90-180 percet is rá kell szánni, így érdemes egy közepesen intenzív tempóra felkészülnöd.

A képzések díja 141.000 Ft-tól 244.000 Ft-ig terjed.

Ezek mellett lehetőség van jelentkezni junior java fejlesztő kurzusra is, mely 60 órát foglal magába, és 141.000 Ft-ba kerül. Az erre jelentkezők számára kedden és csütörtökön 18:45-21:00 között tartanak órákat, így munka mellett is kényelmesen elvégezhető lehetőség.

 

Forrás: Java Tréning

 

Java Tréning vélemények:

“Bátran ajánlom mindenkinek. Csabi nem csak hatalmas szakmai tudással rendelkezik, de azt is pontosan tudja, hogy azt hogyan adhatja át. Felkészült és barátságos oktató. Az oktatás példákon és feladatokon keresztül zajlik, amibe mindig sikerül becsempészni 1-2 apró érdekességet, trükköt is. Minden óra élmény volt, és sokat tanultam tőle. Köszönöm!” – Németh Richárd, Facebook

 

A Java programozás tanfolyamok a legkeresettebb IT kurzusok közé tartoznak

 

Matritel Labs

 • 5 hónap, 800 óra
 • Kezdő, angol nyelvű tananyagok
 • 1.555.000 Ft+Áfa-tól
 • online/jelenléti

A Matritelnél egy komplex IT kurzuson vehetsz részt, ahol a programozás mellett hálózati és matematikai alapokat is oktatnak a tantervbe ágyazva.

A modulokat specializált mentorok oktatják, az oktatás kis csoportokban zajlik, hogy minden tanulóra kellő figyelmet fordíthassanak.

 

Forrás: Matritel Labs

 

A képzés időtartama 5 hónap, ez alatt 800 kontaktórát tartanak, így nappali munkarendben, hétfőtől péntekig 9-17 óra között zajlik az oktatás.

A tanítás részben magyar, részben angol nyelven zajlik, a kurzus végére junior Java fejlesztői tudásra tehetsz szert az alapoktól az igazolható gyakorlatig.

 

Forrás: Matritel Labs

 

A képzés előre finanszírozottan 1.550.000 Ft+Áfa-ba kerül, ha pedig állásgaranciát kérünk, akkor 980.000 Ft+Áfa-t kell fizetnünk az oktatásért, mindkét esetben fele-fele arányban kell fizetnünk a tandíjat a képzés kezdetén illetve végeztével.

 

Forrás: Matritel Labs

Ha pedig még nincs programozói tapasztalatod, érdemes részt venni az iskola által kínált alapozó képzésen, melyben megismerkedhetsz az alapvető programozási tételekkel, és azt is kitapasztalhatod, hogy tényleg neked való-e a fejlesztők világa – ráadásul a 0. modul ingyenesen elvégezhető.

Matritel Labs vélemények:

“Kellett a projektfázis, hogy elmélyítse a tudást, kiszedjen a burokból. Nagyon sokat kaptam a képzésen, végig profi volt és célratörő.” – Dia, végzett Matritel hallgató

 

Masterfield Training

 • 32 tanóra
 • Újrakezdő, középhaladó
 • 99.500 Ft+Áfa
 • online/jelenléti

A Masterfield Training Java SE alapozó képzése elsősorban programozási alapokkal már rendelkező pályakezdőknek, valamint Java tudással nem rendelkező gyakorlott fejlesztőknek szól.

A képzés 32 óra alatt vezet végig a Java nyelv legfontosabb ismérvein, így kiváló továbbképzési lehetőség azok számára, akik már az IT szektorban dolgoznak, és szeretnék bővíteni ismereteiket.

Forrás: Masterfield Training

A kurzus tematikája magába foglalja:

 1. Java nyelv alapjai
 2. Eclipse, a legnépszerűbb Java fejlesztőeszköz
 3. Java objektumorientált felépítése
 4. Kivételkezelés Javában
 5. Java osztálykönyvtárak
 6. Adatbáziskezelés alapok
 7. Grafikus felhasználói felület (GUI)

A képzés négy egymást követő munkanapon, napi 8 órás ütemezéssel teljesíthető, így nem kell hónapokat tölteni egy kurzuson, hogy új ismeretekkel gyarapodj. 

A kurzus díja 99.500 Ft+Áfa.

 

Forrás: Masterfield Training

Masterfield Training vélemények:

A Masterfield oktatóközpont minden téren színvonalas és a hétköznapi életben is felhasználható oktatást nyújt legyen szó fejlesztésről vagy akár szoftver tesztelésről” – Katarina Hudák Burdigová, Facebook

 

PentaSchool

 • 40 tanórától
 • kezdő/haladó
 • 100.000 Ft+Áfa-tól
 • Jelenléti oktatás

A PentaSchool számos Javával foglalkozó képzést ajánl tanulói számára, a teljesen kezdőtől egészen a haladó szintig.

A kezdő Java programozó kurzus például 40 tanórát foglal magába, és 100.000 Ft+Áfa összegbe kerül, a tanfolyam nagy hangsúlyt fektet a strukturált és objektum-orientált programozási módszerek és gondolkodásmód elsajátítására, a Java nyelvi konstrukcióira, valamint a Swing keretrendszer bemutatására.

A haladó Java programozó képzés szintén 40 tanórás, ennek díja 120.000 Ft+Áfa, a tanfolyam során számos kisebb és egy nagyméretű, objektum-orientált szoftverfejlesztést követő példát vesznek végig a hallgatók a népszerű Eclipse fejlesztői környezet, Apache Tomcat webszerver és MySQL adatbázis segítségével. A tanfolyam elvégzésével a résztvevők képesek lesznek összetett asztali, illetve webes Java-alkalmazásokat készíteni.

A képzések minimum 6 fő (kezdő), illetve minimum 2 fő (haladó) jelentkezése esetén indulnak, a tanórák ütemezése kurzusonként változó.

PentaSchool vélemények:

Lassan törzstanuló leszek… Még sosem csalódtam egyetlen kurzusukban sem. A webes oktató anyagok szintén lenyűgözőek.” – Máthé Gábor, végzett PentaSchool hallgató

 

PROGmasters

 • 5 hónap
 • kezdő
 • 1.090,000 Ft+Áfa-tól
 • online/jelenléti

A PROGmastersnél full-stack fejlesztő képzésre jelentkezhetsz, melyen a Java mellett megismerkedsz majd az SQL, JavaScript, HTML és CSS nyelvekkel is, emellett pedig még számos érdekes dolgot fogsz tanulni.

A képzés végére junior szoftverfejlesztő válik belőled, és beléphetsz a munkaerőpiacra.

 

Forrás: PROGmasters

 

A kurzus választható online és tantermi formában is, időtartama 5 hónap, mely alatt intenzív képzés zajlik, így egy nagyjából nappali munkarendben zajló oktatásra kell felkészülnöd.

A képzés kis csoportos formában zajlik, a tanulási folyamatot mentorok segítik.

A tanfolyam díja megtéríthető előfinanszírozottan vagy utólag, részletekben is, illetve állásgaranciával vagy anélkül.

 

Forrás: PROGmasters

 

Előfinanszírozottan, állásgaranciával a képzés díja 1.090.000 Ft+Áfa, az állásgarancia opció nélkül 2.190.000 Ft+Áfa, ha pedig a képzés végeztével szeretnéd kifizetni a költségeket, akkor egy 99.000 Ft-os előleggel illetve a képzés végeztével 18 hónapon át havi 69.000 Ft+Áfa törlesztőrészlettel kell számolnod.

PROGmasters vélemények:

Elhivatott, szakmailag és emberileg egyaránt kifogástalan csapat, kőkemény tempó, szerteágazó, sokéves iparági gyakorlatból származó tudás, valós állásgarancia – amennyiben Te is beleteszed azt, amit egy ilyen intenzív kurzus megkíván. Életem egyik legjobb döntése volt hogy elvégeztem a képzést, nagyon alaposan felkészített az IT-szektorban való további tanulásra és egy agilis teambe való gyors beilleszkedésre.” – Majkut Péter, végzett PROGmasters hallgató

 

Ruander

 • 64+ tanóra
 • Kezdő, haladó
 • 129.000 Ft-tól
 • online/jelenléti

A Ruandernél háromféle Javával foglalkozó képzéssel várnak, attól függően, hogy teljesen kezdőként vágnál bele a tanulásba, vagy esetleg már rendelkezel korábbi tapasztalatokkal, és most csak a továbbképzés a cél.

 • Java EE tanfolyam: Ha már konyítasz valamelyest a Javához, és szívesen foglalkoznál webes alkalmazások fejlesztésével, akkor ez a neked való választás.

A képzés időtartama 64 óra, mely elérhető intenzív, hétvégi, esti vagy online formában is, a díja minden esetben 129.000 Ft, mely részletekben is befizethető.

 • Java programozás tanfolyam: Ez a képzés az alapoktól vezet végig egészen a Java EE használatáig, felépítve egy magabiztos Java programozói tudást. Ha a karrierépítés a cél, de a Java nyelvvel még csak most ismerkednél, akkor ez a kurzus lehet a megfelelő választás.

A képzés időtartama 184 óra, szintén választható intenzív, hétvégi, esti vagy online képzési forma is. A díjazás 384.000 Ft, mely 63.000 Ft/hónap  (az intenzív képzés esetén 125.000 Ft/hónap) részletekben töreszthető.

 • Java SE tanfolyam: Ha már most is kódolgatsz, és szívesen bővítenéd a repertoárod az egyik legnépszerűbb programnyelvvel, akkor ez a 80 órás Java alapozó képzés ideális kezdet lehet számodra.

 

Forrás: Ruander

 

Ha munka mellett szeretnéd továbbképezni magad, sem jelenthet akadályt, hiszen ezt a kurzust is négyféleképp kínálja az iskola – intenzív, hétvégi, esti és online képzési formák közül választhatsz.

A képzés díja 159.000 Ft, melyre szintén részletfizetési lehetőséget biztosít az iskola.

Ruander vélemények:

“Professzionális oktatás, átlátható, letisztult szervezés, tökéletes számítógépes vizsgakörnyezet.” – Eke Anita, Facebook

 

Shiwaforce

Forrás: Shiwaforce

 • 7 db 4 órás modul
 • kezdő
 • 199.000 Ft+Áfa
 • online

A Shiwaforce alapszintű Java SE (Standard Edition) fejlesztői tanfolyama az alapok elsajátítása mellett felkészít a magasabb szintű fejlesztői környezetben történő csapatmunkára, és áttekintést ad a Test Driven Developmentről (TDD) is.

A tanfolyam távoktatásban kerül megrendezésre, 4 órás modulokban (megadott időpontokban délelőtt vagy délután). 

A csatlakozáshoz saját számítógép szükséges lehetőleg webkamerával és mikrofonnal, hogy az interaktív kommunikáció is megoldható legyen.

A modulok teljesítésén kívül házi feladatok megoldásával is számolni kell, hogy rögzüljön az elsajátított tudásanyag.

A kurzus díja 199.000 Ft+Áfa.

 

StudiCore

 • 37 témakör, egyedi haladás
 • kezdő
 • Havi 39.000 Ft+Áfa
 • online

A StudiCore-nál a saját tempódban haladhatsz kötött tanfolyami időpontok helyett, emellett pedig számos gyakorlati feladatot is beépítettek a tantervbe, így a kurzus végeztével alkalmazható tudással gazdagodhatsz.

A képzés 37 témakört ölel fel, és havidíjas rendszerben teljesíthető. Kétféle csomag, a “basic” és a “pro” opciók közül választhatsz, a “pro” csomag heti két konzultációt is tartalmaz az általad kiválasztott mentorral, aki mindenben a segítségedre lesz a képzés során.

 

Forrás: StudiCore

 

A “basic” képzést havi 39.000 Ft+Áfa, míg a “pro” csomagot havi 75.000 Ft+Áfa összegért veheted igénybe.

A Java kurzust lehetőséged van önmagában, vagy az online junior programozó képzés keretein belül elvégezni.

 

Soter-Line Oktatási Központ

 • 200 tanóra, 4 ill. 6 hónap
 • kezdő
 • 400.000 Ft
 • online/jelenléti

A Soter-Line-nál is az alapokról kezdik a Java nyelv oktatását, így a teljesen kezdők is bátran jelentkezhetnek. Az oktatás alapvetően tantermi, azonban jelenleg online kurzusok keretében zajlik a képzés.

 

Forrás: Soter-Line

 

A tantermi tanfolyamra eszközt nem szükséges magaddal vinni, az intézmény biztosít számítógépet minden hallgatója számára.

A Java programozás tanfolyam időtartama 200 óra, mely 4 illetve 6 hónap alatt teljesíthető, annak függvényében, hogy heti egy vagy két nap szeretnél tanulni.

A képzés díja 400.000 Ft, mely részletekben is befizethető.

 

Számalk Képzési Központ

 • Kurzusonként változó
 • kezdő/középhaladó/haladó
 • 195.000 Ft+Áfa-tól
 • Jelenléti oktatás

A Számalknál időszakosan változó Java programozás tanfolyami kínálatból választhatsz, attól függően, hogy teljesen az alapoktól indulnál, vagy már rendelkezel némi háttértudással, esetleg aktív Java felhasználó vagy, és most csak bővítenéd ismereteidet.

Az aktuálisan meghirdetett csomagok mellett megtalálod, hogy milyen szinttől ajánlják a részvételt, illetve, hogy nagyjából hány nap alatt lehet végezni a képzéssel.

 

Forrás: Számalk

 

A kurzusok ára változó, 195.000 Ft+Áfa-tól már elérhetőek képzések, a tanfolyamokat tantermi oktatás keretében rendezik meg, ahol modern technikai eszközökkel várják a tanulókat.

A tanfolyamokat maximum 12 fős csoportokban indítják.

 

TopSchool

 • 32 tanóra
 • Programozási tapasztalat előny
 • 65.000 Ft
 • Meghirdetés szerint online/jelenléti

A TopSchool elsősorban fejlesztők, illetve programozási tapasztalattal rendelkezők részére ajánlja Java programozás tanfolyamát.

 

Forrás: TopSchool

 

A képzés 32 órát foglal magába, mely alatt a tanulók elsajátíthatják a Java nyelv alapjait illetve az objektumorientált programozással ismerkedhetnek meg.

A képzés díja 65.000 Ft

 

Traning 360

 • 3-5 nap
 • Minden képzési szint
 • 185.000 Ft+Áfa-tól
 • online/jelenléti

A Training 360-nál évek óta foglalkoznak programozás oktatással, így nem csoda, hogy szinte mindenre kiterjedő Java programozás tanfolyamokat találsz, melyekből könnyedén kiválogathatod a neked való kurzusokat.

A teljesen kezdőtől az egészen magas szintű tudásanyagokig minden megtalálható, a képzések átlagosan 3-5 napot vesznek igénybe, igaz, ezeken a napokon magas óraszámokkal kell kalkulálni.

 

Forrás: Training 360

 

A kurzusok 2-4 havonta kerülnek meghirdetésre, így ha még gondolkodsz a döntésen, később is biztosan lesz lehetőséged jelentkezni a neked tetsző képzésre.

A “Programozási alapok Java nyelven” kurzus díja 185.000 Ft+Áfa, míg a “Java SE alapok” 239.000 Ft+Áfa-ba kerül. A képzések választhatóak tantermi illetve távoktatásos formában is, az árak között néhol eltérés lehet, melyre érdemes odafigyelni jelentkezéskor.

Training 360 vélemények:

“Évek óta a megszokott kiváló minőség mindenben.” – Kaiser Tamás, Facebook

 

Webler

 • 148 tanóra
 • kezdő
 • 298.000 Ft
 • Jelenléti oktatás

A Webler tantermi oktatás keretében ismerteti meg a hallgatókat az objektumorientált programozás rejtelmeivel.

A tananyag az alapoktól indul, így alkalmaz teljesen kezdők számára is, és egészen a foglalkozásszerűen történő felhasználásig oktatja a diákokat a Java használatára.

 

Forrás: Webler

 

A tanfolyam időtartama 148 tanóra, melyet 19 vagy 37 alkalom alatt teljesíthetünk, függően attól, hogy intenzív, félintenzív vagy hétvégi oktatási formát választunk.

A képzés díja 298.000 Ft, melyre az iskola kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosít.

Webler vélemények:

Ha fejlődni akarsz, itt biztosan fogsz! Eddig két tanfolyamon vettem részt, mindkét oktatóm szuper, jól és érthetően adta le az anyagot. Csak ajánlani tudom!” – Viola-Fábi Krisztina, végzett Webler hallgató

 

 

Fontos, hogy olyan tanulási formát válassz, ami megfelel az igényeidnek és amivel a leghatékonyabban tudsz haladni. Reméljük, hasznosnak találtad ezt az összeállítást és sok sikert kívánunk a Java tanulásához. 

Ha még nem döntöttél egyértelműen a Java mellett, “Programozás tanfolyamok” című sorozatunkban kezdő JavaScript és Python kurzusokat is találsz listába gyűjtve.

 

 

Bevezetés a programozásba című sorozatunkban további bejegyzéseket találsz, melyek megkönnyíthetik a tanfolyamválasztást és az induló lépéseket.

“Programozás tanfolyamok” című cikksorozatunkban részletesen összegyűjtöttük, hogy Magyarország nagyobb városaiban milyen tanulási lehetőségek várják a kódolni vágyókat, illetve egyéb hasznos érdekességeket is, melyek segíthetnek kiválasztani a megfelelő képzést.

Programozás tanfolyamok

Szeretnél online megtanulni programozni? Gyere, és próbáld ki az első 25 leckénket ingyen a CodeBerry Programozóiskolában!