A JavaScriptről dióhéjban

Egy weblap szerkezetét, formáját a HTML kód építi föl, stílusát, megjelenését pedig a CSS adja. Ezután lép be a képbe a JavaScript (rövidítve JS).

Kliens oldalon JavaScript működteti a honlapok funkcióit és felel a felhasználói élményért, tulajdonképp a JS kelti életre a weblapot. (Bővebb információkat a “JavaScript programozás alapjai – JavaScript programozás kezdőknek” című cikkünkben találsz.)

 Új lehetőségek sorát nyithatja meg előtted, ha ezt a három rendszert ismered, izgalmas és igényes webes tartalmat készíthetsz általuk, de akár web alapú játékok vagy saját webáruházak, weboldalak felépítése sem fog akadályt jelenteni számodra.

 

 

Nem csak a felhasználó oldalán, de szerver-oldalon is alkalmazzák a JavaScriptet, ehhez a Node.js szolgáltat platformot. Ez a programozási nyelv is újabb kiegészítésekkel, fejlesztésekkel bővül, egyre szélesebb körben használható. 

Álmaid állásának megtalálásához is fontos lehet, hogy egyéb értékes skilljeid mellett JavaScript programozó is legyél.

Ebben a cikkben azokat a tanfolyamokat szedtük össze, ahol elsajátíthatod a JavaScript alapjait:

CodeBerry Programozó Iskola

A CodeBerrynél több kurzus közül is választhatsz, kettő pedig kifejezetten a weblapkészítéssel, illetve magával a JavaScripttel foglalkozik.

Előzetes tudásra egyiknél sem lesz szükséged, hisz mindkét tanfolyam nulláról kezd. A weboldal készítő kurzus három hónapig, a JS oktatás pedig két hónapig tart, de a legjobb, hogy online tanfolyam révén a saját tempódban haladhatsz, tehát nem gond, ha kicsit lassabban szeretnéd elvégezni a képzéseket.

A CodeBerrynél heti átlag 3-5 órát kell majd a tanulásra szánnod, a kurzus teljes ideje alatt bármikor rendelkezésedre állnak a CodeBerry mentorok. A tanfolyam előfizetéses rendszerben működik – havi 19 999 forintodba fog kerülni, azaz közel napi 665 forint, melyet a jövődbe kell majd fektetned.

A programozás ingyen kipróbálható a CodeBerry első 25 leckéjében.

A programozás ingyen kipróbálható a CodeBerry első 25 leckéjében.

Cserébe naprakész és hasznos tudás vár rád magyar nyelven, alaposan felkészült oktatóktól. Az elmélet elsajátítása mellett gyakorlati feladatokkal is várnak, így a tanfolyam végére már saját portfóliód is összerakhatod, mely később nagy hasznodra lesz az álláskeresés során.

További előny, hogy az első 25 leckét mindenki ingyenesen kipróbálhatja, elég csak regisztrálni a képzési felületen.

CodeBerry vélemények:

Pár ingyenes tanfolyam után jutottam el ide. Jól látszik, mi a különbség az ingyenes és a fizetős online képzések között. Mesteri a Codeberry programja, mert rengeteg önállóan végrehajtandó feladatot ad a tanulónak, ami garantálja, hogy magabiztos tudás alakuljon ki. Életszerű példákon keresztül tanít, és a tanuló rögtön láthatja munkája eredményét.” – Kisfalvi Gábor, Facebook

“Az oktatóanyag részletes ,jól érthető az abszolút nulláról kezdőknek is. Egyszerűen,játékosan bevezet a programozás világába,gondolkodásmódjába. Általános iskolába járó tanuló is könnyedén elsajátítja. Bármilyen kérdéssel fordulhatsz a mentorokhoz! Mindenkinek ajánlom!” – Frindik Krisztián, Facebook

“Mindenkinek szívből ajánlom a CodeBerry Programozóiskolát, aki meg akar tanulni programozni. Jól felépített a tananyag, és tökéletesen érthető, kis egységekből épül fel, amelyek bármikor visszanézhetőek. Bár önállóan végezhetőek el a leckék, folyamatos visszacsatolást kap az ember, és nem csak a suli csapatára számíthatsz, ha segítségre van szükséged, hanem a teljes tanulóközösségre is.” – Kecskés Szulamit, Facebook

JavaScript programozóként megismerkedsz majd a kódolással

JavaScript programozóként megismerkedsz majd a kódolással

Training 360

Egyéni mentorálással kiegészülő tantermi oktatással és LVC (Live Virtual Classroom) formában is elérhetőek JavaScript programozó tanfolyamok.

Előzetes HTML és CSS tudást vár el, ezekre építve néhány nap alatt vezet végig a JavaScript alapjain.

A tanfolyam 5 napos, 40 órányi tananyaggal, minden nap reggel 9-től 17h-ig ütemezve. Az offline tantermi oktatást élőben közvetítik, így távolról is követhető. (Ez a két megoldás két külön képzési csomagot jelent, további előnyökkel).

Elméleti ismeretek mellett gyakorlati feladatokon keresztül tanulják a hallgatók a JavaScript programozóvá válás lépéseit.

A képzés előfinanszírozásos rendszerben működik.

JavaScript programozó tanfolyam a Training360-nál

Forrás: Training360

Training 360 vélemények:

„Kellemes környezet, segítőkész asszisztensek, friss kávé és felkészült oktatók 🙂 Mi kell még!?” – Gutai-Ruppert Krisztián, Facebook

 “Évek óta a megszokott kiváló minőség mindenben.” – Kaiser Tamás, Facebook

“I do like this team and company! I am very proud of being part of it.” – Marozsán Zoltán, Facebook

Green Fox Academy

A Green Foxnál tantermi és online oktatásba egyaránt várják a hallgatókat. Miután a jelentkezők részt vettek egy előzetes készségfelmérésen, három fő csoportba kerülnek besorolásra.

A HTML, CSS illetve JavaScript bemutatásával foglalkozó #MyFirstApp Online Coding Camp mindenkinek elérhető, a hallgatók pedig csoportmunkában, illetve csoportonként egy mentorral haladnak végig a három hetes tananyagon.

Az On-campus Junior kurzusokra frontend, backend vagy full-stack fejlesztés iránt érdeklődőket várnak. A szuperintenzív képzés 40 órát(!) vesz igénybe 18 héten keresztül, de ha valakinek ez nem fér bele, lehetőség van egy heti 15 órás csoportba jelentkezni, ahol viszont még bőven számolni kell a házi feladatokkal is.

Az Academy4Moms a nevéből adódóan kisgyermekes anyukáknak szól, akik az otthon töltött idő alatt szívesen kezdenének új karrierbe.  Ez a képzés 9 hónapos, és itt is a full-stack fejlesztővé válás a cél.

Green Fox Academy vélemények:

“Hasznos tudást szereztem, megismerhettem néhány igazán szuper embert, és elhelyezkedtem – úgyhogy nekem szerencsére abszolút megérte!” – Csapó Tünde, Facebook

“Szuperintenzív öt hónap egy nagyon jó csapatban, hozzáértő és jó arc mentorokkal. Köszi mindent Green Fox, nagyon király volt!” – Jasenszky Ilona, Facebook

“Óriási élmény volt a képzés. Soha életemben nem merültem így ki, de megérte. Magabiztosan és motiváltan léptem ki a munkaerőpiacra. Az út eleje ez, de tudom, hogy bárhol meg fogom tudni állni a helyem. Köszönök mindent!” – Veres Attila, Facebook

Webler

A Webmaster kurzusuk tökéletes választás azok számára, akik leendő frontend fejlesztőként a JavaScript – és persze ezzel együtt a HTML5, CSS3, SQL, PHP – iránt érdeklődnek, illetve ebben képzelik el a jövőjüket.

Forrás: Webler

A képzések online és offline (Budapest és Debrecen) formában is elérhetőek, ha valaki vállalja a nyolc hónapos időtartamot és az előfinanszírozást.

Forrás: Webler

Webler vélemények:

Érdekes, jó hangulatú órák voltak. A negyven óra alatt átfogó képet kaptunk az aktuális online megjelenési formákról, hirdetési lehetőségekről. A tanfolyam végére hosszú listánk lett azokról az eszközökről, amikkel egy-egy weboldalt, webshopot jobbá tehetünk. A kiscsoportos oktatásnak köszönhetően mindenki választ kapott a saját kérdéseire is.” – Bognár Ildikó, Facebook

“Egy új tudást kaptam az online marketing képzésen. Zseniális oktató, csak ajánlani tudom!” – Marczi Renáta, Facebook

“Online marketing tanfolyam – minden percét élveztem! Nem csak profi, de végtelenül barátságos is az egész csapat! Rengeteget tanultam a tanfolyamon, ezúton is köszönök mindent” – Lunk Karolina, Facebook

Ruander

A Ruander is várja a leendő webfejlesztőket, repertoárjában szintén a három fő kedvenc található – a JavaScript, a HTML5 és a PHP, itt azonban lehet, hogy a CSS-t már önszorgalomból kell hozzátenned, hisz a leírás szerint olyan diákokat várnak, akik rendelkeznek némi webfejlesztési alappal, és már csak egy kis kiegészítésre van szükségük, hogy igazi JavaScript programozó váljon belőlük.

Forrás: Ruander

Az oktatás itt is offline keretek között zajlik, 2-6 hónap alatt sajátíthatod el a webfejlesztés alapjait.

Ruander vélemények:

“36 órás Photoshop tanfolyamon végeztem a múlt héten. Csak jót tudok írni: jó környezetben, jó hangulatban, felkészült és türelmes oktatóval, minden kérdésemre választ kapva teltek el a pénteki napok. Azt kaptam, amit vártam, bizalommal ajánlom!” – Bartalos Kinga, Facebook

“Az ECDL hét modulját fejeztem most be. Kiváló oktatók – külön köszönet az alaposságáért, türelméért, humoráért oktatónknak. Köszönet vizsgáztatónknak is a türelmes, profi vizsgavezetésért, és az adminisztrációban dolgozók profizmusa, kedvessége is megfizethetetlen.” – Fekete Katalin, Facebook

“Magával a képzéssel és a folyamatos tájékoztatással is teljes mértékben meg vagyok elégedve, úgyszintén a távoktatással is. Minden anyagot megkaptam a tanuláshoz, gyakorláshoz.” – Mészáros Milán, Facebook

 

 

StudiCore

Aki nem szeretne bejárni egy tanterembe heti több napon keresztül, annak a Studicore kínál online junior programozó kurzust. A tananyag itt a JS, HTML és CSS mellett Java-val is kiegészül, így kicsit talán mélyebb tudást tudnak átadni; ráadásul konzultációs napokkal is segítik a mentorok a hallgatók munkáját.

Forrás: StudiCore

 

WebUni

Ennél az iskolánál is online tanulhatsz, ráadásul kifejezetten JavaScript alapokat oktató kurzussal készülnek a hallgatóiknak, mely nagyon hasznos, ha már rendelkezel HTML alapokkal, és innen szeretnél tovább fejlődni.

Videoleckékből sajátíthatod el a tudást – hátrány, hogy ennél a képzési formánál intézményi keretek között nem fogsz gyakorlati oktatásban részesülni, így magadnak kell majd sokat gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni, hogy teljesen ráérezhess a JavaScript ízére.

Forrás: WebUni

WebUni vélemények:

Remek kis oldal, sok hasznos tudást el lehet sajátítani az oldalon.” – Szoboszlai Zoltán, Facebook

“Intuitívitást, ötletes kivitelezést, eredeti gondolatokat ad” – Vas Veronika Zsuzsanna, Facebook

 

Pro Oktatás

A Pro Oktatásnál is karrierváltókat várnak, akár alaptudás nélkül is, hisz a 9 hónapos tantermi oktatás során a HTML-től kezdve a CSS-en és Bootstrap-en át fogtok haladni, végül pedig  elérkeztek a JavaScript alapjaihoz.

Forrás: Pro Oktatás

Az oktatás hétköznap esténként zajlik, így kiváló azoknak, akik délelőttös munkarend után még szívesen fordítanának néhány órát önképzésre.

Pro Oktatás vélemények:

2019 augusztusban kezdtem el a három modulos képzés első modulját. Nulláról indultam, de a képzés végére biztos alapokkal rendelkeztem, és sikerült egy szuper saját honlapot elkészíteni. Profi oktatás, jó fej tanárok, gyors, hatékony ügyintézés, rugalmas hozzáállás a dolgokhoz. Alig várom, hogy induljon a másik két modul is. Mindenkinek ajánlom a Prooktatást. “ – Boda-Tóth Piroska, Facebook

“Én a back-end / PHP-tanfolyamot végeztem el. Nagyon tetszett, hogy objektum-orientált programozást is tanultunk, azt sajnos a legtöbb helyen nem oktatják. Tényleg magas szintű itt a képzés.” – Sáfrány Csaba Tamás, Facebook

“Profi szakmaiság, rugalmas szervezés.” – Kun-Molnár Mónika, Facebook

PentaSchool

A PentaSchoolnál is van lehetőségetek részt venni olyan JavaScript programozó tanfolyamon, melyen már alapként elvárt a HTML, CSS és az alapvető JS+Angular tudás, így azok a kezdő fejlesztők, akik épp most igyekeznek szintet lépni a karrierjükben, nyugodt szívvel választhatják ezt az alternatívát.

A modul mindössze 32 órás, így hamar a végére lehet érni, hogy újult erővel vághass bele új projektekbe a megszerzett tudás birtokában, esetleg tovább haladj egy senior JavaScript programozó pozíció felé.

PentaSchool vélemények:

Lassan törzstanuló leszek… Még sosem csalódtam egyetlen kurzusukban sem. A webes oktató anyagok szintén lenyűgözőek.” – Máthé Gábor, Facebook

“Az első tanfolyami élményem után, immár keresem hogy mi legyen a következő, amit itt megtanulok. Nagyon hasznos volt az Excel Programozás, gyakorlatiasan és klassz feladatokon keresztül vitt végig a lehetőségeken. Innentől már a saját igények tornásztatják tovább az embert.” – Tóth Norbert, Facebook

JavaScript programozóként számos álláslehetőség közül választhatsz

JavaScript programozóként számos álláslehetőség közül választhatsz

Persze az online és offline képzések mellett számos egyéb kiegészítővel is gyakorolhattok, gyarapíthatjátok tudásotokat odahaza.

A Youtube-on található videotanfolyamok például tökéletes alapot adhatnak annak, aki most kezd érdeklődni a JavaScript iránt, de azoknak is akadnak alkalmas csatornák akár itt és itt is, akik elakadtak egy problémánál, és most igyekeznek felkutatni a megoldást.

Ha pedig kíváncsi vagy, hol és mire használsz JavaScriptet a mindennapokban, akkor less bele ebbe a videóba:

A JavaScript programozás megtanulása – kellő szorgalommal – biztosan megtérülő befektetés

Rengeteg cég keres frontend fejlesztőt ehhez a szakmához pedig egy nagyon fontos lépcsőfok a JavaScript ismerete, de a webprogramozói tudás egyéb területeken, például vállalkozóként vagy a UX szférában is hasznos lehet számodra.

Gondold végig, hogy a te céljaidhoz, tanulási stílusodhoz, időbeosztásodhoz melyik tanfolyam áll a legközelebb, kérdezz, tájékozódj és kezdj bele!

 

 

Bevezetés a programozásba című sorozatunkban további bejegyzéseket találsz, melyek megkönnyíthetik a tanfolyamválasztást és az induló lépéseket.

“Programozás tanfolyamok” című cikksorozatunkban részletesen összegyűjtöttük, hogy Magyarország nagyobb városaiban milyen tanulási lehetőségek várják a kódolni vágyókat, illetve egyéb hasznos érdekességeket is, melyek segíthetnek kiválasztani a megfelelő képzést.

Programozás tanfolyamok

Szeretnél online megtanulni programozni? Gyere, és próbáld ki az első 25 leckénket ingyen a CodeBerry Programozóiskolában!