Kiadtuk az egyik bizalmas Trello táblánkat a felhasználóinknak – ez lett belőle

  • Reading time:6 perc alatt olvasható

Hogyan építettük át a CodeBerry visszajelzési rendszerét teljesen transzparenssé a Trello segítségével?

Ezen a héten gondoltunk egyet, és publikussá tettük azt a Trello táblát, ahol a CodeBerry közösség által bejelentett hibákat és fejlesztési javaslatokat követjük. Sőt, ki is küldtük a tanulóinknak és bátorítottuk őket arra, hogy használják szanaszét. Elmondjuk, miért.

 

Visszajelzésre hangolva

Amikor elkezdtük építeni a CodeBerry Programozóiskolát, az egyik elvünk az volt, hogy mindig támaszkodni fogunk a felhasználóink visszajelzéseire. Két okból:

  1. egyrészt mindenki hibázik – mi is – , és ezeket a hibákat szeretnénk gyorsan kijavítani,
  2. másrészt azt a terméket szeretnénk megépíteni, amit a felhasználóink valóban használni akarnak.

Mindkét célhoz a visszajelzéseken keresztül vezet a leggyorsabb út. Eddig azon a részén dolgoztunk sokat, hogy a felhasználóink minél könnyebben hallathassák a hangjukat:

  • ezért küldünk ki rövid kérdőíveket mindegyiküknek,
  • ezért bátorítjuk őket, hogy adjanak visszajelzést a mentoroknak,
  • és ezért indítottunk el egy #meta csatornát a CodeBerry Slack-en, ahová bárki beküldheti a hibajelzéseit, fejlesztési javaslatait az iskolával kapcsolatban.

 

A Codeberry Slack #meta csatornája  A CodeBerry Slack #meta csatornája

A hiányzó láncszem – a Trello tábla

A visszajelzés lehetősége azonban önmagában nem elég – azt vettük észre, hogy az embereknek tudniuk is kell, hogy mi történik a jelzéseikkel. A legegyszerűbb, ha publikussá tesszük a Trello táblát, amit a fejlesztőink használnak a hibabejelentések és javaslatok követésére.

 

A (most már) publikus Trello táblaA (most már) publikus Trello tábla

 

Míg a visszajelzés eddig egy fekete dobozhoz volt hasonló, ahová az ember csak dobálta az ötleteit, de fogalma sem volt, mi történik velük, most az egész folyamat átláthatóvá vált mindenki számára.

A hallgatók továbbra is szólnak a mentoroknak vagy írnak a #meta csatornára, de most már nem ér itt véget a történet. Az üzenetből készült kártya a publikus táblára kerül, ahol aztán a hallgató követheti, hogy mi történik épp a javaslatával, láthatja, hogy mikor készül el a javítás vagy beépítésre kerül-e az ötlete.

Nincs több fekete doboz, nincs több pusztába kiáltott szó.

Közösen építjük

A visszajelzés az egyik legjobb dolog, amit egy fiatal cég (mint a miénk) kaphat az ügyfeleitől. Ezzel az új rendszerrel ezt a gondolatot szeretnénk még hangsúlyosabbá tenni az iskolánkban.

 

A CodeBerry Programozóiskola “A programozás alapjai” című cikksorozatában programozással kapcsolatos témákat feszegetünk, és mindenről szót ejtünk, amire a kezdetekben szükséged lehet. Kövesd a blogunkat, ha még több olyan cikket szeretnél olvasni, amiben minden programozással kapcsolatos kérdésedre választ találhatsz!

A programozás alapjai

Szeretnél online megtanulni programozni? Gyere, és próbáld ki az első 25 leckénket ingyen a CodeBerry Programozóiskolában!