Ebben a cikkben azt gyűjtöttük össze, milyen lehetőségek vannak Budapesten a programozás elsajátítására.

Abban valószínűleg az emberek többsége egyetért, hogy a programozás ismerete kiemelkedően hasznos napjainkban. Képzett programozóként számtalan álláslehetőség vár rád, de programnyelveket ismerni és megbízhatóan kódolni akkor is érdemes lehet, ha más szakmát, egyéni vállalkozást vagy projektet egészítenél ki vele, nem pedig hagyományos programozói munkakörben gondolkodsz. 

Mindenképpen jó döntés tehát alapszinten megismerni a programozást, később pedig olyan szakterületeit kiismerni, ami terveidhez, készségeidhez leginkább passzol. 

Programozó képzés Budapesten is szép számmal elérhető.

Programozó képzés Budapesten

Budapesten többrétű képzési struktúra érhető el, programozás tanfolyam pedig bárki számára elérhető. A gyerekek sem maradnak ki, számukra is elérhető a programozás a településen.

Egyetemi szintű képzés keretében több szakon oktatnak programozási alapozó tantárgyakat, de például mérnökinformatikus vagy programtervező informatikus szakon komplex fejlesztői tudást lehet elsajátítani. (Hozzá kell tenni, hogy az egyetemi szakok mély elméleti tudást, de jóval kevesebb gyakorlatot adnak, így azt egyénileg haladva kell megszerezni.) 

2021-től az OKJ-s rendszert a Szakmajegyzék váltja le, mely a régi rendszerben elsajátítható foglalkozásokat szelektálja két fő részre; a komplexebb tudást igénylő szakmákat a továbbiakban 2-3 éves, szakiskolai rendszerben oktatják, azonban az informatikai képzettségek jelentős része a továbbiakban is végezhető felnőttképzés keretein belül, mely nagyban hasonlít a régi OKJ programozó és OKJ szoftverfejlesztő képzésekhez.

Nézzük most egyesével a lehetőségeket, hol lehet programozni tanulni Budapesten!

 

 

Tanfolyamok

CzirjakTech programozó iskola

A CzirjakTech vállalati képzései mellett magánszemélyeket is vár kizárólag távoktatásban induló kurzusaira.

Az iskola a kezdőtől egészen a haladó szintig kínál képzéseket, az érdeklődők akár modulokra bontva is megvásárolhatják az anyagrészeket, 

A csoportok létszáma 15 főben maximalizált, ezáltal biztosítva, hogy az online oktatást tartó mentor minden tanulóra kellő figyelmet tudjon fordítani a képzés során.

Az iskolában jelenleg az alábbi képzések indulnak:

Kedvcsináló Java és JavascriptJunior Java és JavaScriptHaladó programozás
Időtartam:4 óra7 hónap20 hét
Ár:0 Ft450.000 Ft600.000 Ft
Tartalmazza:CSS, HTML, JavaScript, JavaJava, JavaScript, SQL, Spring, CloudSpring, React, DevOps, Cloud

A kurzusok hétfőn és szerdán a délutáni órákra, míg szombaton egész napos elfoglaltságként vannak beütemezve, így munka mellett is jó választás lehet az érdeklődőknek.

Ezek mellett pedig számos szuperintenzív képzéssel is készülnek a hallgatóknak, melyek akár egy nap alatt is teljesíthetők.

Közéjük tartozik például a JUnit5/Mockito, Adatbázisok/SQL, React, Python vagy NodeJS képzés is, ezek áltagosan 12.000 Ft-ba kerülnek alkalmanként.

Logiscool programozó iskolák

A Logiscool többek közt táborokat és programozó kurzusokat kínál, melyek heti egy alkalommal 2×45 percet vesznek igénybe.

Budapesten a kurzusokra főként 7-18 éves diákok jelentkezését várják, a gyerekeknek korcsoportonként indítanak foglalkozásokat. Programozással, robotikával, az informatika alapjaival ismerkedhetnek meg a tanulók, játékos formában.

A képzések díját havi 13.000-15.000 forintos részletekben lehet kiegyenlíteni, a kurzusok átlagosan egy-egy iskolai félév időtartamát ölelik fel.

Codecool programozó iskola

A Codecool programozóiskola többek közt frontend fejlesztő és full-stack képzést kínál, melyek 4 illetve 12 hónap alatt végezhetők el.  Gyakorlati képzés, illetve önálló otthoni tanulás váltja egymást, mentorrendszer és a 12 hónap elvégzése után féléves szakmai gyakorlat garantálja a piacképes tudást. Többféle programozási nyelvet és technológiát ismerhetnek meg a tanulók, részletfizetés és utófinanszírozás is elérhető.

“Abszolút megérte a befektetett idő és energia, amit a suli elvégzésére fordítottam. Az eszközök professzionálisak, a mentorok/munkatársak pedig szakmailag a toppon vannak, így mindig tudtak segíteni, ha szükségem volt rá. Úgy érzem, olyan mindsetet és szakmai tudást kaptam a kezembe, amivel megállom a helyem. Köszönöm!” – Asoum Alagha, Facebook

A&K Akadémia

Ebben az iskolában a Java programozással ismerkedhetnek meg a tanulók, Junior, Medior és Senior szinten is várják a jelentkezéseket.

A képzés 300+ órában elméleti és gyakorlati oktatást foglal magába.

A tanítás heti egy nap (szombat vagy vasárnap) délelőtt, vagy délután zajlik, a kurzus önköltséges formában érhető el, a tandíj 1.250.000 Ft+Áfa, mely részletekben is befizethető.

“Nagyon sokat kaptam itt: tudást, biztatást, részletes értékelést. Kérdéseimmel bátran fordulhatok Andrásékhoz és nem csak szakmailag, hanem emberileg is odafigyelnek a hozzájuk fordulókra. Maximálisan rugalmasak, a magánoktatás teljesen személyre szabott. Ezenfelül felkészítenek az elhelyezkedésben is. Mindent nagyon köszönök.. jó, látni hogy valaki örömmel, lélekkel végzi a munkáját, ez ragadós.” – Horváth B András, Facebook

Ruander 

A Ruandernél egy egész sor informatikai tanfolyammal várják az érdeklődőket, a pár órás kiegészítő kurzusoktól kezdve egészen a nagyobb lélegzetvételű, komplex témákat felölelő képzésekig.

A programozás és a webfejlesztés számos aspektusával ismerkedhetnek itt a tanulók, a kurzusok díjazása is ettől függően lehet egészen alacsony, vagy komolyabb összeg is, melyekre azonban részletfizetési lehetőséget biztosítanak.

“Novemberben személyesen, két hete online oktatáson vettem részt. Pontosan olyan hatékony volt, mint a hagyományos tantermi oktatás. Szuper volt kicsit kizökkenni ebből a mostani helyzetből. Egyedül a közeli indiai kifőzde hiányzott az ebédszünetekben. Mindenkinek bátran ajánlom!” – Jankovics Gabi, Facebook

Soter-Line

A Soter-Line-nál programozói és webes képzések egyaránt elérhetőek, mint például:

 • C# programozó
 • IOS applikáció fejlesztő
 • Java programozó
 • Programozási alapok C++ nyelven
 • Python programozó
 • webdesinger
 • webfejlesztő
 • webprogramozó PHP és MySQL nyelven
 • webszerkesztés

A korábbi OKJ-s képzések megújult tanfolyami keretek között továbbra is elérhetőek:

A képzések egyaránt indulnak hétvégi, intenzív vagy hétköznapi ütemezéssel is, a díjazás képzésenként eltérő.

A tandíjra részletfizetési lehetőséget biztosítanak.

TopSchool

A TopSchoolnál komplex illetve kiegészítő tanfolyamokat egyaránt igénybe vehetünk. Ezek számtalan témát felölelnek a programozás illetve a webfejlesztés világából, úgy, mint:

 • junior programozó
 • junior alkalmazásüzemeltető
 • webdesigner
 • webszerkesztő

A képzések önköltséges formában, részletfizetési opcióval kezdhetőek meg, időtartamuk jellemzően pár hónap, függően a kurzus intenzitásától.

Green Fox Academy

A Green Foxnál szuperintenzív illetve részidős képzésben vehetünk részt, melyek 18 hét+2 hét szünet vagy 38 hét+5 hét szünet időtartamot ölelnek fel.

A képzések végeztével front-end, back-end vagy full-stack fejlesztő válhat a diákokból, a szuperintenzív kurzus esetében pedig a DevOps, mobile, test automatization és embedded szakirányok is opcióvá válnak.

A kurzusok előfinanszírozás esetén 1.190.000 Ft+Áfa-ba kerülnek, ha pedig az utófinanszírozott, állásgaranciás opciót választjuk, 1.890.000 Ft+Áfa összeggel kell számolnunk.

“Óriási élmény volt a képzés. Soha életemben nem merültem így ki, de megérte. Magabiztosan és motiváltan léptem ki a munkaerőpiacra. Az út eleje ez, de tudom, hogy bárhol meg fogom tudni állni a helyem. Köszönök mindent!” – Veres Attila, Facebook

BeCube

A BeCube-nál teljesen kezdő szinttől építheted fel programozói karriered, kiseb-nagyobb kurzusokon keresztülhaladva.

Kezdő és haladó szinten ismerkedhetsz meg a programozással illetve a webfejlesztéssel, előbbin Pythonban tanulsz majd meg programozni, míg utóbbin természetesen a HTML és a CSS lesznek a középpontban.

A képzési modulok már 39.000 Ft-os árakon is elérhetőek, egyedüli feltételként saját laptoppal kell rendelkeznie a tanulóknak. A kurzusok heti egy nap másfél órás időtartamot ölelnek fel.

“Lelkes, segítőkész oktatók. A kezdő tanfolyamot bátran ajánlom azoknak, akik most ismerkednek a programozás alapjaival. A haladót még nem próbáltam, de tervezem.” – Buzási Zsuzsanna, Facebook

Informatikaikepzesek.hu

Az Informatikaiképzések weboldal 22 programozói és 9 webes képzéssel várja a hallgatókat.

A weboldal könnyen megközelíthető helyszínt ígér, illetve online oktatás is elérhető.

A képzések önköltséges formában indulnak, áraik nagyjából 195.000-390.000 Ft+Áfa között mozognak, de természetesen itt is befolyásoló tényező, hogy kisebb vagy nagyobb témakört felölelő kurzusra szeretnénk-e jelentkezni.

A képzések az egy hónaptól az egy évesig terjednek, általában heti egy nap zajlik az oktatás.

 

 

OKTÁV Továbbképző központ 

Az intézmény 

tanfolyamot szervez, 3 féléves időtartamban, kéthetente szombatonként tartott képzési napokkal. 

A képzések díja mindkét esetben 14×32.000 Ft-ba kerülnek, illetve egy egyszeri 98.000 Ft (szoftverfejlesztő) vagy egyszeri 80.000 Ft-os (informatikai rendszerüzemeltető) vizsga díjjal kell kalkulálnia a jelentkezőknek.

A képzési napok hetente illetve kéthetente szombatonként kerülnek megszervezésre.

Minerva Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft.

A Minervánál informatikai rendszerüzemeltető képzésen vehetnek részt a diákok.

Az alapkövetelmény ezesetben is érettségi, a képzés időtartama pedig 960 tanóra, mely várhatóan péntekenként 15.00 és 18.00, valamint szombaton 8.00-14.00 között lesz megtartva.

A képzés díja 360.000 Ft (vagy havonta 30.000 Ft), a vizsga díja egyszeri 70.000 Ft-ba kerül.

Webler

A Webler két tanfolyammal is készül a tanulni vágyóknak:

 • Szoftverfejlesztő
 • Informatikai rendszerüzemeltető

A képzések 340 illetve 324 órányi tananyagot tartalmaznak, ezek Webler adatai alapján 43/85  alkalmat jelentenek a tanulóknak, attól függően, hogy milyen ütemezést választunk. Lehetőség van intenzív és hétvégi képzésre is jelentkezni, így mindenki megtalálja az időbeosztásának megfelelőt.

A képzések önköltséges formában érhetőek el, 398.000 Ft illetve 379.000 Ft-os árakon, melyekre kamatmentes részletfizetés igényelhető.

Jó oktatás, jó oktató, kellemes hangulat, korrekt ügykezelés. Maximálisan meg voltam velük elégedve. Ajánlani tudom csak őket!  – Németh Zsombor, Facebook

Számalk-Szalézi Szakgimnázium

A Számalk is több, nappali és esti tagozatos továbbképzéssel várja az érdeklődőket.

Képzést indít

 • szoftverfejlesztő és -tesztelő
 • informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus
 • infokommunikációs hálózatépítő és -üzemeltető technikus

kategóriákban.

A képzések érettségi meglétéhez kötöttek, lehetőség van részt venni állami finanszírozott illetve önköltséges formában is.

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum

A BMSZC-ben számos képzés kapcsolódik az informatika világához, ezek közül a legrelevánsabbak a 

 • szoftverfejlesztő és -tesztelő
 • informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus
 • infokommunikációs hálózatépítő és -üzemeltető technikus.

A képzések nappali illetve esti formában is elérhetőek, és Budapest-szerte több tagintézményben is indulnak.

Programozó képzés Budapesten - a legjobb párosítás a foglalkozás- és a városválasztás terén egyaránt.

Egyetemi szintű képzés

Budapesten több egyetem számos alapképzési és mesterképzési szaka kapcsolódik a programozás területéhez. Érdemes alaposan tájékozódni az oktatott tárgyakról, tematikáról, szakmai gyakorlati lehetőségekről azoknak, akik diplomás informatikusok szeretnének lenni. Az alapképzés 6, illetve 7 féléves, nappali és levelező formában is indulnak egyes szakok.

Budapesten az alábbi egyetemek, főiskolák kínálnak informatikai képzést:

Budapesti Corvinus Egyetem

 • gazdaságinformatikus

Budapesti Gazdasági Egyetem

 • gazdaságinformatikus

Budapesti Műszaki Egyetem

 • mérnökinformatikus
 • üzemmérnök informatikus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

 • programtervező informatikus

Gábor Dénes Főiskola

 • gazdaságinformatikus
 • mérnökinformatikus
 • üzemmérnök informatikus

Kodolányi János Egyetem

 • üzemmérnök informatikus

Milton Akadémia

 • gazdaságinformatikus

Óbudai Egyetem

 • gazdaságinformatikus
 • mérnökinformatikus
 • üzemmérnök informatikus

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

 • mérnökinformatikus

Wekerle Sándor Üzleti Főiskola

 • gazdaságinformatikus

A képzéseknél érdemes tájékozódni, hogy van-e lehetőség idegen nyelvű kurzusra jelentkezni, illetve számos iskolában elérhető a duális képzési forma is.

A képzések állami ösztöndíjas vagy költségtérítéses formában vehetőek igénybe.

 

 

Mi lenne, ha nem lennél helyhez és időhöz kötve a tanulás folyamán?

Gondolkodtál már azon, milyen lenne úgy tanulni, hogy nem kell utaznod az iskoláig, nem kell pénzt és időt fordítanod az odajutásra, sőt nem határozza meg a napjaid és heteid ritmusát az oktatás?

Ha online tanulási formát választasz, akkor ez mind megvalósul. Vannak tanfolyamok, ahol az órák fix időpontokban vannak, videóhíváson keresztül tartjátok a kapcsolatot a tanárral és az osztállyal, ez (legalább részben) kötött időbeosztást jelent.

 Létezik viszont olyan online tanfolyam is, ahol teljesen magad oszthatod be a haladási tempót, tanulásra fordított idő mennyiségét, a gyakorlásra, ismétlésre szánt alkalmakat. Ezt kínálja neked a CodeBerry Online Programozóiskola, ahol digitális tanulóközösség tagja lehetsz és online mentorálás formájában kaphatsz segítséget, ha elakadnál. 

A legtöbb szakmai fórumhoz és cikkhez kapcsolódva mi is azt javasoljuk, gondold át, hogy mennyire érdekel az IT közeg, mennyire vagy elkötelezett a témában. Ha lelkes, kitartó és szorgalmas típusnak értékeled magad, aki szívesen old meg problémákat és erősek az analitikus készségei, akkor valószínűleg neked való a programozás.

Ha így érzed, akkor kezdj bele, ismerd meg a saját tapasztalataidon keresztül, gyűjts sikerélményeket a tanfolyamok során és merülj el ebben az izgalmas, egyszerre logikus és következetes, de kreatív és alkotó tevékenységben. 

További tippeket találsz a programozás tanulás első lépéseihez és a programozó tanfolyam választáshoz korábbi cikkeinkben. 

 

Bevezetés a programozásba című sorozatunkban további bejegyzéseket találsz, melyek megkönnyíthetik a tanfolyamválasztást és az induló lépéseket.

“Programozás tanfolyamok” című cikksorozatunkban részletesen összegyűjtöttük, hogy Magyarország nagyobb városaiban milyen tanulási lehetőségek várják a kódolni vágyókat, illetve egyéb hasznos érdekességeket is, melyek segíthetnek kiválasztani a megfelelő képzést.

Programozás tanfolyamok

Szeretnél online megtanulni programozni? Gyere, és próbáld ki az első 25 leckénket ingyen a CodeBerry Programozóiskolában!