Ebben a cikkben azt gyűjtöttük össze, hol indul programozó képzés Nyíregyházán és milyen tanfolyamlehetőségek közül válogathattok.

Abban valószínűleg az emberek többsége egyetért, hogy a programozás ismerete kiemelkedően hasznos napjainkban. Képzett programozóként számtalan álláslehetőség vár rád, de programnyelveket ismerni és megbízhatóan kódolni akkor is érdemes lehet, ha más szakmát, egyéni vállalkozást vagy projektet egészítenél ki vele, nem pedig hagyományos programozói munkakörben gondolkodsz. 

Mindenképpen jó döntés tehát alapszinten megismerni a programozást, később pedig olyan szakterületeit kiismerni, ami terveidhez, készségeidhez leginkább passzol. 

 

 

Programozó képzés Nyíregyházán

Nyíregyházán többrétű képzési struktúra, programozás tanfolyam található. A gyerekek sem maradnak ki, számukra is elérhető a programozás a településen.

Egyetemi szintű képzés keretében több szakon oktatnak programozási alapozó tantárgyakat, de például programtervező informatikus szakon komplex fejlesztői tudást lehet elsajátítani. (Hozzá kell tenni, hogy az egyetemi szakok mély elméleti tudást, de jóval kevesebb gyakorlatot adnak, így azt egyénileg haladva kell megszerezni.) 

2021-től az OKJ-s rendszert a Szakmajegyzék váltja le, mely a régi rendszerben elsajátítható foglalkozásokat szelektálja két fő részre; a komplexebb tudást igénylő szakmákat a továbbiakban 2-3 éves, szakiskolai rendszerben oktatják, azonban az informatikai képzettségek jelentős része a továbbiakban is végezhető felnőttképzés keretein belül, mely nagyban hasonlít a régi OKJ programozó és OKJ szoftverfejlesztő képzésekhez.

Nézzük most egyesével a lehetőségeket, hol indul programozó képzés Nyíregyházán!

Programozó képzés Nyíregyházán is szép számmal várja a jelentkezőket

Tanfolyamok

Logiscool programozó iskola

A Logiscool többek közt táborokat és programozó kurzusokat kínál, melyek heti egy alkalommal 2×45 percet vesznek igénybe.

Ez a gyerekeknek dedikált programozó képzés Nyíregyházán főként 6-18 éves diákok jelentkezését várja, a gyerekeknek korcsoportonként indítanak foglalkozásokat. Programozással, robotikával, az informatika alapjaival ismerkedhetnek meg a tanulók, játékos formában.

A képzések díját havi 13 000 forintos részletekben lehet kiegyenlíteni, a kurzusok átlagosan egy-egy iskolai félév időtartamát ölelik fel.

 

 

OKTÁV Továbbképző központ

Az intézmény 

tanfolyamot szervez, 3 féléves időtartamban, kéthetente illetve hetente szombatonként tartott képzési napokkal.  

A képzések díja részletfizetés esetén 14×32.000 Ft, a vizsgadíj egyszeri 80.000 Ft-ba kerül.

Leonardo Média Akadémia

A Leonardonál szoftverfejlesztő képzésben vehetünk részt. Nappali, azaz iskolai rendszerű szakképzésre kell számítanunk, az időtartama négy félév, a végeztével pedig emelt szintű szakképesítés boldog tulajdonosai leszünk.

Érettségi bizonyítvány felvételi követelmény.

“A város legizgalmasabb gimnáziuma!” – Nemes Ágnes, Facebook

Programozó képzés Nyíregyházán is elérhető gyerekek számára is

Egyetemi szintű képzés

Az egyetemi szintű programozó képzés Nyíregyházán a Nyíregyházi Főiskola Természettudományi és Informatikai karán zajlik – itt számos alapképzési és mesterképzési szak kapcsolódik a programozás területéhez. Érdemes alaposan tájékozódni az oktatott tárgyakról, tematikáról, szakmai gyakorlati lehetőségekről azoknak, akik diplomás informatikusok szeretnének lenni.

Az alapképzés 6, illetve 7 féléves, nappali és levelező formában is indulnak egyes szakok.

Bővebb információért érdemes meglátogatni az iskola honlapját, vagy részt venni valamelyik nyílt napon.

 

 

Mi lenne, ha nem lennél helyhez és időhöz kötve a tanulás folyamán?

Gondolkodtál már azon, milyen lenne úgy tanulni, hogy nem kell utaznod az iskoláig, nem kell pénzt és időt fordítanod az odajutásra, sőt nem határozza meg a napjaid és heteid ritmusát az oktatás?

Ha online tanulási formát választasz, akkor ez mind megvalósul. Vannak tanfolyamok, ahol az órák fix időpontokban vannak, videóhíváson keresztül tartjátok a kapcsolatot a tanárral és az osztállyal, ez (legalább részben) kötött időbeosztást jelent.

 Létezik viszont olyan online tanfolyam is, ahol teljesen magad oszthatod be a haladási tempót, tanulásra fordított idő mennyiségét, a gyakorlásra, ismétlésre szánt alkalmakat. Ezt kínálja neked a CodeBerry Online Programozóiskola, ahol digitális tanulóközösség tagja lehetsz és online mentorálás formájában kaphatsz segítséget, ha elakadnál. 

A legtöbb szakmai fórumhoz és cikkhez kapcsolódva mi is azt javasoljuk, gondold át, hogy mennyire érdekel az IT közeg, mennyire vagy elkötelezett a témában. Ha lelkes, kitartó és szorgalmas típusnak értékeled magad, aki szívesen old meg problémákat és erősek az analitikus készségei, akkor valószínűleg neked való a programozás.

Ha így érzed, akkor kezdj bele, ismerd meg a saját tapasztalataidon keresztül, gyűjts sikerélményeket a tanfolyamok során és merülj el ebben az izgalmas, egyszerre logikus és következetes, de kreatív és alkotó tevékenységben. 

További tippeket találsz a programozás tanulás első lépéseihez és a programozó tanfolyam választáshoz korábbi cikkeinkben. 

 

Bevezetés a programozásba című sorozatunkban további bejegyzéseket találsz, melyek megkönnyíthetik a tanfolyamválasztást és az induló lépéseket.

“Programozás tanfolyamok” című cikksorozatunkban részletesen összegyűjtöttük, hogy Magyarország nagyobb városaiban milyen tanulási lehetőségek várják a kódolni vágyókat, illetve egyéb hasznos érdekességeket is, melyek segíthetnek kiválasztani a megfelelő képzést.

Programozás tanfolyamok

Szeretnél online megtanulni programozni? Gyere, és próbáld ki az első 25 leckénket ingyen a CodeBerry Programozóiskolában!