Ebben a cikkben azt gyűjtöttük össze, hol indul programozó képzés Pécsen és milyen tanfolyamlehetőségek közül válogathattok.

Abban valószínűleg az emberek többsége egyetért, hogy a programozás ismerete kiemelkedően hasznos napjainkban.

Képzett programozóként számtalan álláslehetőség vár rád, de programnyelveket ismerni és megbízhatóan kódolni akkor is érdemes lehet, ha más szakmát, egyéni vállalkozást vagy projektet egészítenél ki vele, nem pedig hagyományos programozói munkakörben gondolkodsz. 

Mindenképpen jó döntés tehát alapszinten megismerni a programozást, később pedig olyan szakterületeit kiismerni, ami terveidhez, készségeidhez leginkább passzol.

 

 

Programozó képzés Pécsen

Pécsen többrétű képzési struktúra közül választhatunk, programozás tanfolyam pedig bárki számára elérhető. A gyerekek sem maradnak ki, számukra is elérhető a programozás a településen.

Egyetemi szintű képzés keretében több szakon oktatnak programozási alapozó tantárgyakat, de például mérnökinformatikus vagy programtervező informatikus szakon komplex fejlesztői tudást lehet elsajátítani.

Hozzá kell tenni, hogy az egyetemi szakok mély elméleti tudást, de jóval kevesebb gyakorlatot adnak, így azt egyénileg haladva kell megszerezni.

2021-től az OKJ-s rendszert a Szakmajegyzék váltja le, mely a régi rendszerben elsajátítható foglalkozásokat szelektálja két fő részre; a komplexebb tudást igénylő szakmákat a továbbiakban 2-3 éves, szakiskolai rendszerben oktatják, azonban az informatikai képzettségek jelentős része a továbbiakban is végezhető felnőttképzés keretein belül, mely nagyban hasonlít a régi OKJ programozó és OKJ szoftverfejlesztő képzésekhez.

Nézzük most egyesével a lehetőségeket, hol indul programozó képzés Pécsen!

Programozó képzés Pécsen is szép számmal várja a jelentkezőket

Tanfolyamok

Logiscool programozó iskola

A Logiscool többek közt táborokat és programozó kurzusokat kínál, melyek heti egy alkalommal 2×45 percet vesznek igénybe.

Ez a gyerekeknek dedikált programozó képzés Pécsen főként 6-18 éves diákok jelentkezését várja, a gyerekeknek korcsoportonként indítanak foglalkozásokat. Programozással, robotikával, az informatika alapjaival ismerkedhetnek meg a tanulók, játékos formában.

A képzések díját havi 13.900 forintos részletekben lehet kiegyenlíteni, a kurzusok átlagosan egy-egy iskolai félév időtartamát ölelik fel.

HelixLab

A HelixLabnál különféle képzésekben vehetnek részt a jelentkezők, mint:

  • játékfejlesztő
  • szoftverfejlesztő
  • frontend fejlesztő
  • backend fejlesztő
  • full-stack fejlesztő,

függően attól, hogy milyen képzettségi szint elérése a cél, illetve alaptudással vagy anélkül érkezik az érdeklődő.

A képzések végén oklevelet vehetnek át a tanulók, a kurzusok díja 300.000 Ft-tól 700.000 Ft-ig terjed, ha pedig több kurzuson is részt szeretnénk venni, kedvezményben részesülünk a végösszegből.

Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar

A PTE-n lehetőség van tanfolyamokra is jelentkezni, mégpedig az alábbi, IT témakörébe tartozó kurzusok közül választhatunk:

  • Web programozó
  • Linux üzemeltető
  • Informatikai biztonság
  • Cisco Hálózat Akadémia
  • JAVA programozó

A tanfolyamok általában költségtérítésesek, időtartamuk pár hónap.

Katedra Nyelviskola

A Katedránál különféle, ingyenes illetve önköltséges IT-alapozók közül választhatnak az érdeklődők.

Indulnak képzések gyerekek és felnőttek számára is, ezek nagyjából 20-30 órás anyaggal várják a tanulókat, illetve a gyermekeknek szánt kurzus esetében félévekre csatalkozhatnak be a diákok.

A gyermek képzés 7-10 illetve 11-14 éves korosztályokra bontva történik, egy tanév ára 59.000 Ft.

BitBázis

A BitBázisnál szintén a 7-14 éves gyerekek tanulhatnak játékos formában programozni.

A tananyag főként Stencylből, Scretchből, Javaból és Pythonból épül fel, a képzési szint választható, így azok a gyerekek se unatkoznak majd, akik már konyítanak a kódoláshoz.

Comenius Szakgimnázium és Szakközépiskola

A Comeniusban is webalkalmazás fejlesztés kurzust tanulhatnak az érdeklődők.

A képzés időtartama 80 óra, és 78.000 Ft-ot kell fizetni érte. Az oktatás iskolarendszeren kívül történik, a tananyag főként HTML, PHP és MySQL témakörökkel foglalkozik.

 

 

OKTÁV Továbbképző központ 

Az intézmény 

tanfolyamot szervez, 3 féléves időtartamban, kéthetente szombatonként tartott képzési napokkal. 

A képzések díja mindkét esetben 14×32.000 Ft-ba kerülnek, illetve egy egyszeri 98.000 Ft (szoftverfejlesztő) vagy egyszeri 80.000 Ft-os (informatikai rendszerüzemeltető) vizsga díjjal kell kalkulálnia a jelentkezőknek.

A képzési napok hetente illetve kéthetente szombatonként kerülnek megszervezésre.

Minerva Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft.

A Minervánál informatikai rendszerüzemeltető képzésen vehetnek részt a diákok.

Az alapkövetelmény ezesetben is érettségi, a képzés időtartama pedig 960 tanóra, mely várhatóan péntekenként 15.00 és 18.00, valamint szombaton 8.00-14.00 között lesz megtartva.

A képzés díja 360.000 Ft (vagy havonta 30.000 Ft), a vizsga díja egyszeri 70.000 Ft-ba kerül.

Programozó képzés Pécsen a gyerekek számára is elérhető

Egyetemi szintű képzés

Az egyetemi szintű programozó képzés Pécsen a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán zajlik – itt számos alapképzési és mesterképzési szak kapcsolódik a programozás területéhez. Érdemes alaposan tájékozódni az oktatott tárgyakról, tematikáról, szakmai gyakorlati lehetőségekről azoknak, akik diplomás informatikusok szeretnének lenni.

Az alapképzés 6, illetve 7 féléves, nappali és levelező formában is indulnak egyes szakok.

Felsőoktatási szakképzésben választható:

A képzés indul államilag támogatott és önköltséges formában is, utóbbi díja 200.000 Ft/félév.

Alapképzésben választható:

A képzések szintén indulnak államilag támogatott és önköltséges formában is, egyes kurzusok angol és magyar nyelven is elérhetőek.

Az egyetemen lehetőség van duális képzésben részt venni, mely már a tanulmányok alatt jelentős szakmai tapasztalathoz juttatják a diákokat, ezáltal megkönnyítve számukra a későbbi elhelyezkedést.

 

 

Mi lenne, ha nem lennél helyhez és időhöz kötve a tanulás folyamán?

Gondolkodtál már azon, milyen lenne úgy tanulni, hogy nem kell utaznod az iskoláig, nem kell pénzt és időt fordítanod az odajutásra, sőt nem határozza meg a napjaid és heteid ritmusát az oktatás?

Ha online tanulási formát választasz, akkor ez mind megvalósul. Vannak tanfolyamok, ahol az órák fix időpontokban vannak, videóhíváson keresztül tartjátok a kapcsolatot a tanárral és az osztállyal, ez (legalább részben) kötött időbeosztást jelent.

 Létezik viszont olyan online tanfolyam is, ahol teljesen magad oszthatod be a haladási tempót, tanulásra fordított idő mennyiségét, a gyakorlásra, ismétlésre szánt alkalmakat. Ezt kínálja neked a CodeBerry Online Programozóiskola, ahol digitális tanulóközösség tagja lehetsz és online mentorálás formájában kaphatsz segítséget, ha elakadnál. 

A legtöbb szakmai fórumhoz és cikkhez kapcsolódva mi is azt javasoljuk, gondold át, hogy mennyire érdekel az IT közeg, mennyire vagy elkötelezett a témában. Ha lelkes, kitartó és szorgalmas típusnak értékeled magad, aki szívesen old meg problémákat és erősek az analitikus készségei, akkor valószínűleg neked való a programozás.

Ha így érzed, akkor kezdj bele, ismerd meg a saját tapasztalataidon keresztül, gyűjts sikerélményeket a tanfolyamok során és merülj el ebben az izgalmas, egyszerre logikus és következetes, de kreatív és alkotó tevékenységben. 

További tippeket találsz a programozás tanulás első lépéseihez és a programozó tanfolyam választáshoz korábbi cikkeinkben. 

 

Bevezetés a programozásba című sorozatunkban további bejegyzéseket találsz, melyek megkönnyíthetik a tanfolyamválasztást és az induló lépéseket.

“Programozás tanfolyamok” című cikksorozatunkban részletesen összegyűjtöttük, hogy Magyarország nagyobb városaiban milyen tanulási lehetőségek várják a kódolni vágyókat, illetve egyéb hasznos érdekességeket is, melyek segíthetnek kiválasztani a megfelelő képzést.

Programozás tanfolyamok

Szeretnél online megtanulni programozni? Gyere, és próbáld ki az első 25 leckénket ingyen a CodeBerry Programozóiskolában!