Ebben a cikkben összegyűjtöttük a programozó képzés Szegeden elérhető formáit.

Abban valószínűleg az emberek többsége egyetért, hogy a programozás ismerete kiemelkedően hasznos napjainkban.

Képzett programozóként számtalan álláslehetőség vár rád, de programnyelveket ismerni és megbízhatóan kódolni akkor is érdemes lehet, ha más szakmát, egyéni vállalkozást vagy projektet egészítenél ki vele, nem pedig hagyományos programozói munkakörben gondolkodsz. 

Mindenképpen jó döntés tehát alapszinten megismerni a programozást, később pedig olyan szakterületeit kiismerni, ami terveidhez, készségeidhez leginkább passzol. 

 

 

Programozó képzés Szegeden

Programozás tanfolyam Szegeden többrétű struktúrában érhető el, tanfolyami formában bárki számára alkalmas kurzusokat találhatunk. A gyerekek sem maradnak ki, számukra is elérhető a programozás a településen.

Egyetemi szintű képzés keretében több szakon oktatnak programozási alapozó tantárgyakat, de például mérnökinformatikus vagy programtervező informatikus szakon komplex fejlesztői tudást lehet elsajátítani.

Hozzá kell tenni, hogy az egyetemi szakok mély elméleti tudást, de jóval kevesebb gyakorlatot adnak, így azt egyénileg haladva kell megszerezni.

2021-től az OKJ-s rendszert a Szakmajegyzék váltja le, mely a régi rendszerben elsajátítható foglalkozásokat szelektálja két fő részre; a komplexebb tudást igénylő szakmákat a továbbiakban 2-3 éves, szakiskolai rendszerben oktatják, azonban az informatikai képzettségek jelentős része a továbbiakban is végezhető felnőttképzés keretein belül, mely nagyban hasonlít a régi OKJ programozó és OKJ szoftverfejlesztő képzésekhez.

Nézzük most egyesével a lehetőségeket, hol található programozó képzés Szegeden!

Programozó képzés Szegeden is szép számmal várja az érdeklődőket.

Tanfolyamok

Logiscool programozó iskola

A Logiscool többek közt táborokat és programozó kurzusokat kínál, melyek heti egy alkalommal 2×45 percet vesznek igénybe.

Ez a gyerekeknek dedikált programozó képzés Szegeden főként 6-18 éves diákok jelentkezését várja, a gyerekeknek korcsoportonként indítanak foglalkozásokat. Programozással, robotikával, az informatika alapjaival ismerkedhetnek meg a tanulók, játékos formában..

A képzések díját havi 13 500 forintos részletekben lehet kiegyenlíteni, a kurzusok átlagosan egy-egy iskolai félév időtartamát ölelik fel.

TanfolyamOKJ.hu

Java programozó képzésbe van lehetőség becsatlakozni – a kurzus időtartama 16 hónap, esti tagozaton zajlik az oktatás, heti 1-2 alkalommal, 17.00-tól.

A kurzusba való becsatlakozás nincs érettségihez kötve, a tanfolyam díja 472.000 Ft+Áfa, melyet részletekben is lehetőség van befizetni.

Fontos kihangsúlyozni, hogy ez a képzés OKJ rendszeren kívül zajlik, így a kurzus végeztével nem állítanak ki részünkre OKJ végzettséget igazoló bizonyítványt.

Flow Academy

A Flow-nál többféle képzési koncepció is elérhető, kezdőknek leginkább a Junior programozó képzés ajánlott. Ennek az időtartama 5 hónap, mely alatt egészen az alapoktól egy junior fejlesztői szintre történik a felkészítés.

A tanfolyam végeztével a diákok egyből kiléphetnek a munkaerőpiacra, a képzést tantermi és online formában is indítják.

“Kellemes környezet, tapasztalt mentorok, családias hangulat és gyakorlatias, hasznos tudás.” – Vastag Bálint, Facebook

International Education Center

Ennél az intézménynél különféle időtartamú tanfolyamok közül választhatnak az érdeklődők, többek között:

  • internetes alkalmazásfejlesztő és programozó
  • C# programozó
  • objektum orientált webfejlesztő és Java alkalmazásfejlesztő
  • multimédia fejlesztő és webdesigner

A képzések időtartama és árai a kurzus volumenéhez igazodva változnak, így aki csak egy-egy bizonyos téma iránt érdeklődne, ugyanúgy talál számára megfelelőt, mint aki karrierváltóként az alapoktól szeretne indulni.

“Nagyon jó suli és nagyon jók a tanárok.” – Simon Márta Doti, Facebook

School of Business, Szeged

Az iskola technikumként indít általában két féléves időtartamú képzéseket. A 2020/2021-es tanévben informatikai ágazatban az alábbi kurzusokkal várja a tanulókat:

A képzés nappali munkarendben történik.

“Keresett szakmákban nyújt képzést.” – Ábrahám Ferenc, Facebook

 

 

OKTÁV Továbbképző központ 

Az intézmény 

tanfolyamot szervez, 3 féléves időtartamban, kéthetente szombatonként tartott képzési napokkal. 

A képzések díja mindkét esetben 14×32.000 Ft-ba kerülnek, illetve egy egyszeri 98.000 Ft (szoftverfejlesztő) vagy egyszeri 80.000 Ft-os (informatikai rendszerüzemeltető) vizsga díjjal kell kalkulálnia a jelentkezőknek.

A képzési napok hetente illetve kéthetente szombatonként kerülnek megszervezésre. 

Minerva Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft.

A Minervánál informatikai rendszerüzemeltető képzésen vehetnek részt a diákok.

Az alapkövetelmény ezesetben is érettségi, a képzés időtartama pedig 960 tanóra, mely várhatóan péntekenként 15.00 és 18.00, valamint szombaton 8.00-14.00 között lesz megtartva.

A képzés díja 360.000 Ft (vagy havonta 30.000 Ft), a vizsga díja egyszeri 70.000 Ft-ba kerül.

Szegedi Szakképzési Centrum

A Szegedi Szakképzési Centrumnál szoftverfejlesztő OKJ-re jelentkezhetnek az érdeklődők. Az előfeltétel itt is az érettségi bizonyítvány, az oktatásban nappali vagy esti munkarendben is lehetőség van részt venni.

A képzés iskolarendszerben történik, az időtartama két tanév. Elméleti és gyakorlati oktatás egyaránt része a kurzusnak.

Programozó képzés Szegeden gyerekek számára is elérhető

Egyetemi szintű képzés

Az egyetemi szintű programozó képzés Szegeden a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán zajlik – itt számos alapképzési és mesterképzési szak kapcsolódik a programozás területéhez. Érdemes alaposan tájékozódni az oktatott tárgyakról, tematikáról, szakmai gyakorlati lehetőségekről azoknak, akik diplomás informatikusok szeretnének lenni.

Az alapképzés 6, illetve 7 féléves, nappali és levelező, valamint duális formában is indulnak egyes szakok.

Alapképzésben választható szakok:

Duális képzésben választható szakok:

  • mérnökinformatikus
  • programtervező informatikus
  • gazdaságinformatikus

 

 

Mi lenne, ha nem lennél helyhez és időhöz kötve a tanulás folyamán?

Gondolkodtál már azon, milyen lenne úgy tanulni, hogy nem kell utaznod az iskoláig, nem kell pénzt és időt fordítanod az odajutásra, sőt nem határozza meg a napjaid és heteid ritmusát az oktatás?

Ha online tanulási formát választasz, akkor ez mind megvalósul. Vannak tanfolyamok, ahol az órák fix időpontokban vannak, videóhíváson keresztül tartjátok a kapcsolatot a tanárral és az osztállyal, ez (legalább részben) kötött időbeosztást jelent.

 Létezik viszont olyan online tanfolyam is, ahol teljesen magad oszthatod be a haladási tempót, tanulásra fordított idő mennyiségét, a gyakorlásra, ismétlésre szánt alkalmakat.

Ezt kínálja neked a CodeBerry Online Programozóiskola, ahol digitális tanulóközösség tagja lehetsz és online mentorálás formájában kaphatsz segítséget, ha elakadnál. 

A legtöbb szakmai fórumhoz és cikkhez kapcsolódva mi is azt javasoljuk, gondold át, hogy mennyire érdekel az IT közeg, mennyire vagy elkötelezett a témában.

Ha lelkes, kitartó és szorgalmas típusnak értékeled magad, aki szívesen old meg problémákat és erősek az analitikus készségei, akkor valószínűleg neked való a programozás.

Ha így érzed, akkor kezdj bele, ismerd meg a saját tapasztalataidon keresztül, gyűjts sikerélményeket a tanfolyamok során és merülj el ebben az izgalmas, egyszerre logikus és következetes, de kreatív és alkotó tevékenységben. 

További tippeket találsz a programozás tanulás első lépéseihez és a programozó tanfolyam választáshoz korábbi cikkeinkben.

 

Bevezetés a programozásba című sorozatunkban további bejegyzéseket találsz, melyek megkönnyíthetik a tanfolyamválasztást és az induló lépéseket.

“Programozás tanfolyamok” című cikksorozatunkban részletesen összegyűjtöttük, hogy Magyarország nagyobb városaiban milyen tanulási lehetőségek várják a kódolni vágyókat, illetve egyéb hasznos érdekességeket is, melyek segíthetnek kiválasztani a megfelelő képzést.

Programozás tanfolyamok

Szeretnél online megtanulni programozni? Gyere, és próbáld ki az első 25 leckénket ingyen a CodeBerry Programozóiskolában!