Ebben a cikkben azt gyűjtöttük össze, hol indul programozó képzés Székesfehérváron és milyen tanfolyamlehetőségek közül válogathattok.

Abban valószínűleg az emberek többsége egyetért, hogy a programozás ismerete kiemelkedően hasznos napjainkban. Képzett programozóként számtalan álláslehetőség vár rád, de programnyelveket ismerni és megbízhatóan kódolni akkor is érdemes lehet, ha más szakmát, egyéni vállalkozást vagy projektet egészítenél ki vele, nem pedig hagyományos programozói munkakörben gondolkodsz. 

Mindenképpen jó döntés tehát alapszinten megismerni a programozást, később pedig olyan szakterületeit kiismerni, ami terveidhez, készségeidhez leginkább passzol. 

 

 

Programozó képzés Székesfehérváron

Székesfehérváron többrétű képzési struktúra, programozás tanfolyam található. A gyerekek sem maradnak ki, számukra is elérhető a programozás a településen.

Egyetemi szintű képzés keretében több szakon oktatnak programozási alapozó tantárgyakat, de például mérnökinformatikus vagy programtervező informatikus szakon komplex fejlesztői tudást lehet elsajátítani. (Hozzá kell tenni, hogy az egyetemi szakok mély elméleti tudást, de jóval kevesebb gyakorlatot adnak, így azt egyénileg haladva kell megszerezni.) 

2021-től az OKJ-s rendszert a Szakmajegyzék váltja le, mely a régi rendszerben elsajátítható foglalkozásokat szelektálja két fő részre; a komplexebb tudást igénylő szakmákat a továbbiakban 2-3 éves, szakiskolai rendszerben oktatják, azonban az informatikai képzettségek jelentős része a továbbiakban is végezhető felnőttképzés keretein belül, mely nagyban hasonlít a régi OKJ programozó és OKJ szoftverfejlesztő képzésekhez.

Nézzük most egyesével a lehetőségeket, hol indul programozó képzés Székesfehérváron!

Programozó képzés Székesfehérváron is bárki számára elérhető

Tanfolyamok

Logiscool programozó iskola

A Logiscool többek közt táborokat és programozó kurzusokat kínál, melyek heti egy alkalommal 2×45 percet vesznek igénybe.

Ez a gyerekeknek dedikált programozó képzés Székesfehérváron főként 6-18 éves diákok jelentkezését várja, a gyerekeknek korcsoportonként indítanak foglalkozásokat. Programozással, robotikával, az informatika alapjaival ismerkedhetnek meg a tanulók, játékos formában.

A képzések díját havi 13 900 forintos részletekben lehet kiegyenlíteni, a kurzusok átlagosan egy-egy iskolai félév időtartamát ölelik fel.

 

 

TanfolyamOKJ.hu

Java programozó képzésbe van lehetőség becsatlakozni – a kurzus időtartama 16 hónap, esti tagozaton zajlik az oktatás, heti 1-2 alkalommal, 17.00-tól.

A kurzusba való becsatlakozás nincs érettségihez kötve, a tanfolyam díja 472.000 Ft+Áfa, melyet részletekben is lehetőség van befizetni.

Fontos kihangsúlyozni, hogy ez a képzés OKJ rendszeren kívül zajlik, így a kurzus végeztével nem állítanak ki részünkre OKJ végzettséget igazoló bizonyítványt.

 

Katedra Nyelviskola

A Katedránál különféle, ingyenes illetve önköltséges IT-alapozók közül választhatnak az érdeklődők.

Indulnak képzések gyerekek és felnőttek számára is, ezek nagyjából 20-30 órás anyaggal várják a tanulókat, illetve a gyermekeknek szánt kurzus esetében félévekre csatalkozhatnak be a diákok.

A gyermek képzés 7-10 illetve 11-14 éves korosztályokra bontva történik, egy tanév ára 72.000 Ft.

 

BitBázis

A BitBázisnál szintén a 7-14 éves gyerekek tanulhatnak játékos formában programozni.

A tananyag főként Stencylből, Scretchből, Javaból és Pythonból épül fel, a képzési szint választható, így azok a gyerekek se unatkoznak majd, akik már konyítanak a kódoláshoz.

 

Minerva Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft.

A Minervánál informatikai rendszerüzemeltető képzésen vehetnek részt a diákok.

Az alapkövetelmény ezesetben is érettségi, a képzés időtartama pedig 960 tanóra, mely várhatóan péntekenként 15.00 és 18.00, valamint szombaton 8.00-14.00 között lesz megtartva.

A képzés díja 360.000 Ft (vagy havonta 30.000 Ft), a vizsga díja egyszeri 70.000 Ft-ba kerül.

Programozó képzés Székesfehérváron is indul az érdeklődők nagy örömére.

Egyetemi szintű képzés

Az egyetemi szintű programozó képzés Székesfehérváron a Kodolányi János Egyetemen illetve az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán zajlik – mindkettőn számos alapképzési és mesterképzési szak kapcsolódik a programozás területéhez. Érdemes alaposan tájékozódni az oktatott tárgyakról, tematikáról, szakmai gyakorlati lehetőségekről azoknak, akik diplomás informatikusok szeretnének lenni. Az alapképzés 6, illetve 7 féléves, nappali és levelező formában is indulnak egyes szakok.

A Kodolányi Egyetemen üzemmérnök informatikus alapképzésre lehet jelentkezni. A képzés időtartama 6 félév, jelenleg kizárólag költségtérítéses formában indul, melynek díja félévenként 399.000 Ft.

A kurzuson két specializáció közül választhatnak a hallgatók, úgy mint agrárinformatikua vagy IT biztonság.

A képzés angol nyelven is elérhető.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia karán összetett műszaki képzési programmal várják az érdeklődőket.

Jelenleg az alábbi képzési területekre jelentkezhetnek a hallgatók:

Felsőoktatási szakképzés:

Alapképzés:

Utóbbin az alábbi specializációk közül választhatnak a hallgatók:

  • Big Data és üzleti intelligencia
  • Felhő szolgáltatási technológiák és IT biztonság
  • Ambiens rendszerek
  • Informatikai biztonság és rendszermérnök
  • Vállalati információs rendszerek

 

 

Mi lenne, ha nem lennél helyhez és időhöz kötve a tanulás folyamán?

Gondolkodtál már azon, milyen lenne úgy tanulni, hogy nem kell utaznod az iskoláig, nem kell pénzt és időt fordítanod az odajutásra, sőt nem határozza meg a napjaid és heteid ritmusát az oktatás?

Ha online tanulási formát választasz, akkor ez mind megvalósul. Vannak tanfolyamok, ahol az órák fix időpontokban vannak, videóhíváson keresztül tartjátok a kapcsolatot a tanárral és az osztállyal, ez (legalább részben) kötött időbeosztást jelent.

 Létezik viszont olyan online tanfolyam is, ahol teljesen magad oszthatod be a haladási tempót, tanulásra fordított idő mennyiségét, a gyakorlásra, ismétlésre szánt alkalmakat. Ezt kínálja neked a CodeBerry Online Programozóiskola, ahol digitális tanulóközösség tagja lehetsz és online mentorálás formájában kaphatsz segítséget, ha elakadnál. 

A legtöbb szakmai fórumhoz és cikkhez kapcsolódva mi is azt javasoljuk, gondold át, hogy mennyire érdekel az IT közeg, mennyire vagy elkötelezett a témában. Ha lelkes, kitartó és szorgalmas típusnak értékeled magad, aki szívesen old meg problémákat és erősek az analitikus készségei, akkor valószínűleg neked való a programozás.

Ha így érzed, akkor kezdj bele, ismerd meg a saját tapasztalataidon keresztül, gyűjts sikerélményeket a tanfolyamok során és merülj el ebben az izgalmas, egyszerre logikus és következetes, de kreatív és alkotó tevékenységben. 

További tippeket találsz a programozás tanulás első lépéseihez és a programozó tanfolyam választáshoz korábbi cikkeinkben. 

 

Bevezetés a programozásba című sorozatunkban további bejegyzéseket találsz, melyek megkönnyíthetik a tanfolyamválasztást és az induló lépéseket.

“Programozás tanfolyamok” című cikksorozatunkban részletesen összegyűjtöttük, hogy Magyarország nagyobb városaiban milyen tanulási lehetőségek várják a kódolni vágyókat, illetve egyéb hasznos érdekességeket is, melyek segíthetnek kiválasztani a megfelelő képzést.

Programozás tanfolyamok

Szeretnél online megtanulni programozni? Gyere, és próbáld ki az első 25 leckénket ingyen a CodeBerry Programozóiskolában!