Az ÖKO_16 egy a közép-magyarországi startup vállalkozások alapítását, mentorálását és képzését ösztönző környezet megerősítését célzó felhívás. Célja a kezdeti, inkubációs fázis támogatása, a már működő, tapasztalattal rendelkező, piaci inkubátorok megerősítése, és új inkubátorok létrehozásának ösztönzése révén.

A CodeBerry programozóiskola 2016. január 1-én jött létre, célja az online programozás elérhetővé tétele az angolul nem beszélő, programozásban még nem jártas, de érdeklődő emberek bevezetése a programozásba, és segíteni nekik elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A cég Európában jelenleg Magyarországon, Lengyelországban és Romániában oktat, Európán kívül pedig Brazíliában, Mexikóban, Indonéziában és Vietnámban. Az iskolának jelenleg kb. 1 000 aktív, fizető diákja van.

Az iskola 2018 áprilisában, az ÖKO_16 pályázat keretében, a BaConsult Kft. közbenjárásával 47 millió Ft támogatást kapott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól (NKFIH). Az ezt követő 1 éves periódusban az iskola diákjainak száma 750-ről 1 000-re növekedett. A diákok által elvégezhető projektek száma 20-ról 30-ra nőtt, és emellett egy teljes 3 hónapos Excel kurzus is kifejlesztésre került, ami a programozás felé távolról közeledőket segíti. A támogatásnak köszönhetően a rendszer már képes a mostani felhasználószám többszörösének kezelésére. A tanulást segítő szoftverbe pedig új funkciók kerültek, amik segítenek abban, hogy a diákok aktívan tanuljanak és sikeresen elvégezzék a kurzusokat.