Am dat una dintre platformele noastre confidențiale Trello utilizatorilor noștri. Iată ce s-a întâmplat.

  • Reading time:4 minute pentru a citi

Cum am făcut sistemul de feedback CodeBerry complet transparent.

Ne-a venit o idee într-o zi: De ce să nu setăm ca panoul Trello care urmărește și rezolvă problemele clienților să fie public? Și așa am făcut. De fapt, apoi am trimis link-ul și studenților noștri și le-am cerut să o folosească de parcă nu ar mai fi ziua de mâine. Iată de ce.

Programare la CodeBerry

Optimizat pentru feedback

Unul dintre principiile noastre când am pus bazele Școlii de Programare CodeBerry a fost să ne bazăm mereu pe feeback-ul clienților noștri din două motive:

  1. În primul rând, cu toții facem greșeli — și noi facem — și am dori să le rezolvăm rapid;
  2. În al doilea rând, dorim să creăm un produs pe care clienții nostri chiar vor să-l folosească.

Învață programare web la CodeBerry

Cea mai rapidă modalitate de a ne îndeplini scopurile este prin intermediul feedback-ului. Muncim din răsputeri pentru a permite utilizatorilor să se facă auziți cu ușurință. Iată de ce:

  • Am trimis chestionare tuturor;
  • I-am încurajat să trimită feedback mentorilor lor; și, nu în ultimul rând
  • Am creat canalul #meta pe Slack-ul CodeBerry, unde fiecare poate raporta erorile și să trimită ideile de dezvoltare cu privire la școală.

Canalul #meta pe Slack-ul CodeBerry

Link-ul lipsă

S-a dovedit că posibilitatea de a trimite feedback nu a fost suficientă. Am descoperit că oamenii doreau imediat să știe ce se petrece cu ideile lor după ce le-au exprimat. Cea mai simplă soluție a fost să facem panoul pe care programatorii noștri îl folosesc să depisteze raportele de eroare și sugestiil public.

 

Panoul Trello

Panoul nostru Trello (în sfârșit) public

Înainte, feedback-ul era ca o cutie neagră în care oamenii doar își introduceau ideile, însă habar nu aveau ce se întâmplă cu acestea. Acum întregul proces este transparent pentru toată lumea.

Studenții noștri încă scriu mentorilor lor sau trimit mesaje pe canalul #meta, dar povestea nu se încheie aici. Cardul realizat din feedback-ul lor este fixat pe panoul public, unde studenții pot vedea ce se întâmplă cu mesajul lor și pot urmări procesul de rezolvare a problemei sau integrarea ideii lor.
Am spus adio cutiei negre. Nu mai există vorbe care să nu fie auzite.

Invata programare online la CodeBerry

Construim împreună

Feedback-ul este unul dintre cele mai bune lucruri pe care o afacere tânără (precum a noastră) poate fi primit de la clienți. Cu acest nou sistem, punem în continuare accent pe această idee.