Cursuri de programare în București

  • Reading time:17 minute pentru a citi

În acest articol, am adunat oportunitățile de a învăța programare în București

Probabil că majoritatea oamenilor sunt de acord că programarea este o abilitate folositoare în special în ziua de astăzi. Există o mulțime de oportunități de joburi pentru programatorii calificați, dar cunoașterea limbajelor de programare și înțelegerea solidă a programării pot fi folositoare și ca abilități suplimentare pentru alte profesii, o firmă privată sau proiect, în loc să fie folosite pentru a-ți asigura un post de programator în sensul tradițional.

Așadar, este bine să înveți noțiunile de bază ale programării, pentru ca apoi să poți aprofunda arii mai specializate, care se potrivesc cel mai bine planurilor și capacităților tale.

Programare la CodeBerry

În acest articol, am adunat modalități și oportunități de a învăța programare în București. O întâlnire pentru training bine întocmită cu instructori pregătiți și o comunitate strânsă pot contribui foarte mult la succesul studiilor tale. 

 

Instruire în programare în București

București oferă numeroase tipuri de cursuri, care se potrivesc oricui vrea o profesie de programator. Copiii nu fac excepție; există oportunități și pentru aceștia de a învăța programare în acest oraș.

Programele universitare încorporează subiecte de programare introductive, iar tu poți dobândi cunoștințe complexe despre dezvoltarea în domeniul calculatoarelor sau programele de design de software. (Reține că programele universitare oferă o înțelegere teoretică aprofundată a subiectului, dar nu foarte multe cunoștințe practice, deci va trebui să compensezi asta prin efort individual).

Haide să vedem unde poți învăța programare în București, analizând opțiunile următoare pe rând.

 

Există o varietate de cursuri de programare în București

Cursuri de programare București

Școala de Programare Codecool

Cursurile de training oferite de școala de programare Codecool au o durată cuprinsă între 4 și 12 luni și includ dezvoltare front-end și full-stack. Acestea alternează pregătirea practică cu studiul la domiciliu, iar cunoștințele dobândite sunt garantate de către sistemul lor de mentorat și de internship-ul de 6 luni în cadrul unor companii cu care Codecool colaborează, după parcurgerea primelor 6 luni de cursuri și exerciții.

 Studenții pot învăța despre o largă varietate de tehnologii și limbaje de programare, având abonamente și opțiuni de plată ulterioară disponibile. Costul cursului depinde de modul de plată ales. Se poate plăti în avans, 21500 RON, la final, 23900 RON, sau în rate după obținerea job-ului, 30420-35700 RON, în funcție de durata aleasă. Dacă nu îți găsesc un job, cei de la Codecool oferă cursul în mod gratuit. Totodată, pentru persoanele care refuză job-ul găsit de platformă, taxa este dublă, respectiv 47800 RON.

 

Academia Credis

Cursurile oferite de Academia Credis variază de la Java, la web development și PHP, CCNA, Linux și IT essentials.

Clasele sunt organizate în grupuri de maxim 14 studenți, fiecare lucrând pe un echipament propriu. 

Cursul se desfășoară la sediul companiei din București în opt sesiuni de câte 2 ore, la care se adaugă o sesiune specială pentru întrebări ale cursanților, plus timpul necesar pentru examenul final (scris și practic).

Cursul oferă și consiliere de carieră și chiar posibilitatea de a obține un internship.

 

Lec Academy

Cei de la LEC au atât cursuri la sediu, cât și online. Cele care se desfășoară la sediu abordează limbajele Java, C# și ASP.NET, PHP, JavaScript, dar și program eprecum Adobe Photoshop și câteva dintre aplicațiile Microsoft Office. Cursul este structurat sub formă de laboratoare, care durează câte 2 ore fiecare și se țin în grupe de 8-12 cursanți. Fiecare laborator este însoțit de fișierele de curs, pentru a putea aplica noțiunile învățate. 

Taxa de participare este de 790-1090RON pentru persoane fizice, iar durata e de 2-4 zile.

 

Azimut Vision

Școala de programare Azimut Vision desfășoară cursuri în foarte multe orașe din România. Cursurile din București au ca tematică Front-end development și Software testing și sunt acreditate.

Cursurile durează 4 luni și necesită 6 ore pe saptămână (în total sunt 100 de ore de cursuri și seminarii), respectiv două seri pe săptămână între orele 18:30-21:30, iar certificatul este recunoscut internațional în UE, SUA și Canada. Costul total este de 5000 RON, și există posibilitatea de a plăti în rate.

 

Jademy

 Academia Java recunoscută de angajatorii din IT, după cum spune site-ul Jademy, oferă o varietate de cursuri de Java, dar și Oracle și Baze de date, în funcție de nivelul de experiență și timpul pe care îl au la dispoziție cursanții. E vorba de cursuri pentru începători (8 săptămâni, 9 ore pe săptămână, cu sau fără trainer), cursuri pentru nivelul intermediar (16 săptămâni, 9 ore pe săptămână, cu sau fără trainer) și cursul de tip bootcamp, care timp de 8 săptămâni necesită 18 ore de implicare săptămânală.

Cursurile de desfășoară la sediu luni, marți, joi 18:30-21:30 / miercuri 18:30-21:30, sâmbătă 9:00-15:00. Opțiunile sunt de a studia doar la seral și de a avea weekendul liber, sau de a studia o seară în timpul săptămânii și jumătate de zi în weekend. Pe lângă partea de cursuri, studenții sunt încurajați să studieze și individual, de acasă, materialele de curs, și să aplice totul în practică.

Cei de la Jademy îți oferă posibilitatea de a testa cursul înainte de a te înscrie, prin intermediul unui pre-curs de 25 de lecții gratuite. Cursurile la sediu costă între 2650 RON și 5850 RON, în funcție de durată și dificultate.

La finalul celor două cursuri (începători + intermediari sau începători + bootcamp), un cursant are toate cunoștințele necesare pentru a se angaja pe un post de junior developer sau la un internship. Pentru a ajunge la un nivel înalt însă, e nevoie de un efort susținut.

Înscrie-te la cursul pentru bazele programării de la CodeBerry

IT Junior

În București există și cursuri de programare speciale pentru copiii între 8 și 14 ani. Cei de la IT Junior organizează workshop-uri cu o tematică foarte largă: C++ and HTML/JavaScript pentru copii de  10-16 ani, introducere în IT, programare creativă (scratch, C++), Office, grafică digitală, robotică (Arduino și Raspberry Pi), web design (HTML & CSS). Predarea se face în română, dar se abordează și noțiuni în limba engleză. Costul e de 260 RON/săptămână, iar workshop-urile durează 1-2 săptămâni.

 

Atelierele Ilbah

Cursul de programare de la Atelierele Ilbah are două module: unul de Front-End și unul de Back-end. Fiecare modul durează câte 4 luni. Pentru a dobândi calificare de programator Fullstack, poți urma ambele module, dar nu simultan, așa că îți va lua 8 luni să le parcurgi. Cursul este autorizat și recunoscut la nivel internațional. Modulele achiziționate separat costă câte 4200 RON fiecare. Se poate plăti și în rate, dar la plata integrală, există o reducere de 15-20%. Se organizează câte două ședințe de 3 ore săptămânal, și se poate opta pentru curs de matinal, afterwork sau de weekend.

 

SD Academy – curs Java

Școala de programare SD Academy desfășoară cursuri în mai multe orașe din România. În prezent, în București, organizează un curs de Java, care include și noțiuni de algoritmi și structuri de date, HTML/CSS și JS, testare, design, baze de date și altele. Celelalte cursuri se defășoară online în această perioadă. 

Cursul durează între 5 și 7 luni și se desfășoară în weekend. Costul cursului depinde de pachetul ales. Poți opta pentru un pachet simplu, care îți oferă doar cursul, sau unele dintre pachetele cu mai multe facilități, care îți oferă, pe lângă curs, consiliere în carieră și chiar ajutor la găsirea unui job.Costul oficial este de 9990 RON pentru pachetul de bază și 12 490 RON-17 490 RON pentru celelalte două, cu mențiunea că, în anumite perioade, pachetele extra se pot achiziționa la reducere. Există posibilitatea de a plăti în rate.

 

Școala Informală de IT

Școala Informală de IT desfășoară cursuri acreditate în foarte multe orașe din România. Deși prezent, toate cursurile se desfășoară strict online, cel mai probabil se vor organiza din nou în sală atunci când se va putea. În trecut, la București, se țineau cursuri pe: baze de date, testare, Python, JavaScript, UX Design, Java, Android, și alte teme.

Pentru a fi admis la curs, e nevoie să treci printr-un test și un interviu. Cursurile durează 1-5 luni (în funcție de dificultatea și complexitatea tematicii) și se desfășoară în două seri pe săptămână de la ora 18:30, în total 5 ore pe săptămână, la care se adaugă studiul individual. Costul cursului este de 270 de euro pe lună. În această perioadă, costul total este redus cu 70 de euro. Există posibilitatea de a plăti în rate. Prin intermediul Școlii Informale de IT se pot programa testări pentru certificare.

 

Mobile Academy

Școala Mobile Academy organizează cursuri pe diferite limbaje și unelte de programare pentru aplicații mobile. Cursurile sunt pentru grupuri de 5-10 cursanți și se organizează fie la sediul școlii, fie la sediul companiei care a contractat cursul pentru angajații săi.

Printre limbajele și tehnologiile predate se numără: Kotlin, Flutter, Java, React, securitate, marketing, user research etc. Pe lângă aceste tehnologii predate la workshopuri de o zi, Mobile Academy mai oferă cursuri de Android și de iOS, care însă nu sunt pentru începători, ci necesită cunoștințe anterioare de programare orientată pe obiect.

Workshop-urile de o zi costă între 150 și 500 de euro, iar cel de două zile costa 1800 de euro.

Cursurile durează 6 săptămâni și costă 1700 RON standard, dar cu posibilități de a obține reduceri.

 

Academia IT Devmind

Academia IT Devmind oferă cursuri de Java (modul începători și modul junior developer) și workshopuri de o zi (introductiv și de consiliere în carieră). Pentru a fi admis la curs, e nevoie să cunoști limba engleză și să treci printr-un interviu.

Cursul de începători durează 12 săptămâni, iar celălalt durează 18 săptămâni. Ambele costă 1214 RON/lună. Predarea se face în două sesiuni săptămânale de câte 3 ore. La acestea se adaugă trei workshopuri intensive de weekend pentru “job training”.

 

IT School

IT School desfășoară cursuri acreditate în foarte multe orașe din România. La București se desfășoară cursuri de: testare (principii, tipuri de testare, instrumente), web development (noțiuni de HTML, CSS, JavaScript) și Java (inclusiv programare orientată pe obiect). Încă nu s-a anunțat data de începere a cursurilor, probabil că se vor organiza din nou în sală după ce va trece această perioadă.

Cursurile durează 5 luni (80-100 de ore). Costul e de 1250 de euro și se poate plăti integral sau în rate.

Se poate obține certificare internațională cu test de la Microsoft, sau acreditare de la ANC și Ministerul Educației.

Cursuri de programare Bucuresti - cea mai bună asociere atât în ​​ceea ce privește profesia, cât și alegerea orașului

Programele universitare

Universitatea Politehnica, Facultatea de Automatică şi Calculatoare

Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București oferă numeroase programe de licență și masterat care au legătură cu programarea. Dacă îți dorești să obții o diplomă în științe informatice, asigură-te că obții toate informațiile importante cu privire la subiectele incluse, programa și oportunitățile de internship disponibile. Programele de licență durează 4 ani, iar masterul încă 2 ani. Absolvind un program de licență dobândești diploma de inginer programator.

Unibuc, Facultatea de Matematică și Informatică

Facultatea de Matematică și Informatică de la Unibuc oferă două programe de licență și două de master. Spre deosebire de Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Politehnica, modulul de licență de la Unibuc durează doar 3 ani, iar absolvenții vor avea diplomă de informatician.

Cum ar fi dacă ai putea învăța oricând și de oriunde?

Ți-ai pus vreodată întrebarea cum ar fi să studiezi fără a mai fi nevoit să faci naveta, așadar economisind timp și bani, iar programul tău zilnic și săptămânal să nu fie influențat de școală?

Poți profita de toate acestea alegând să înveți online. Unele cursuri au propriile lecții la o anumită dată și oră și trebuie să comunici cu profesorul și clasa prin intermediul apelurilor video, ceea ce înseamnă că aceste cursuri au un program fix (cel puțin parțial).

Și există cursuri online unde poți progresa în întregime în ritmul tău, hotărând pe cont propriu când și cât de mult timp vrei să-ți petreci studiind, practicând și revizuind. Chiar asta oferă Școala de Programare Online CodeBerry, unde poți deveni membrul unei comunități digitale de studenți și te poți bucura de mentorat online în cazul în care te încurci.

Invata programare online la CodeBerry

Suntem de acord cu ceea ce majoritatea forumurilor profesionale și articolelor spun când îți sugerează că ar trebui să te gândești la cât de mult te interesează domeniul IT și cât de dedicat ești. Dacă te consideri o persoană entuziastă, perseverentă și sârguincioasă, căreia îi place să rezolve probleme și are puternice abilității analitice, probabil că programarea este alegerea potrivită pentru tine. 

În cazul în care consideri că programarea este potrivită pentru tine, apucă-te de treabă, obține o experiență autentică, dobândește un sentiment de împlinire în timpul cursurilor și aprofundează o activitate interesantă, logică și coerentă, dar, totuși, creativă. 

Poți afla mai multe sfaturi pentru primii pașii pentru învățarea programării și alegerea cursului potrivit care ți se potrivește din articolele noastre precedente.

În seria noastră Introducere în programare, veți găsi articole suplimentare care vă pot ajuta să selectați cursul care vi se potrivește și să începeți.

În seria noastră de articole intitulate „Cursuri de programare”, am adunat în detaliu oportunitățile de învățare care îi așteaptă pe cei care doresc să codeze în orașele mai mari din România, precum și alte curiozități utile care vă pot ajuta să alegeți pregătirea potrivită.

Cursuri de programare