Cele mai bune 10 cursuri pentru dezvoltare web

 • Reading time:18 minute pentru a citi

În zilele noastre, nu folosim internetul doar pentru obținerea de informații, citit, vizualizare de filme și videouri sau pentru a asculta muzică—creăm conținut folosind rețele sociale, postând, comentând, povestind, folosind aplicații web, făcând cumpărături în magazine online, planificând rute și așa mai departe.

Echipele de dezvoltare web complexe lucrează împreună pentru a opera funcțiile enumerate mai sus—diferiți membri sunt responsabili cu diferite zone și folosesc diverse tehnologii și limbaje de programare pentru a realiza asta.

Învață dezvoltare web la CodeBerry

Zonele principale ale dezvoltării web

Dezvoltarea web e de obicei separată în două domenii mari (front-end și back-end) și există alt termen pentru cei care au cunoștințe vaste ale ambelor domenii (full stack). În acest articol, am colectat cursuri care te pot ajuta să înveți despre aceste domenii ale dezvoltării web și să obții abilitățile necesare pentru a lucra în aceste domenii.

Front-end

Unul dintre domeniile dezvoltării web e dezvoltarea front-end, adică crearea și întreținerea interfețelor văzute de către utilizatori. Programarea de partea clientului înseamnă crearea și întreținerea website-urilor dinamice și responsive folosind planuri de la artiști grafici și designeri.

Ca dezvoltator front-end, trebuie să fii familiarizat cu HTML, CSS și JavaScript. În plus, e folositor să știi și framework-uri și librării precum Angular, jQuery sau React.

Back-end

Un alt domeniu a dezvoltării web despre care vorbim separat de obicei e dezvoltarea back-end, care înseamnă întreținere și programare pe partea de server. Dezvoltatorii back-end creează procese de fundal și construiesc comunicare cu baze de date.

Iată câteva limbaje de programare pe parte de server folosite des: Java, PHP, SQL, Python, Ruby, Node.js, ASP.NET.

Full stack

Există specialiști IT care sunt familiarizați și cu dezvoltarea front-end și cea back-end, adică înțeleg tot procesul dezvoltării web. Și procesele de fundal și întreținerea interfețelor de utilizator cer cunoștințe complexe, așa că dezvoltatorii front-end, back-end și full stack sunt foarte căutați pe piața muncii

Poți citi mai multe despre bazele dezvoltării web dacă ai nevoie de mai multe informații.

Cursuri pentru dezvoltare web în română

Dacă te interesează acest domeniu și ai vrea să lucrezi ca dezvoltator web, ar trebui să aplici pentru un curs care îți place și să începi să înveți limbaje web. Cursurile listate în această postare au scopuri diferite, așa că te învață diferite tehnologii. În timp, va deveni important să știi clar ce vrei să faci, pentru a putea învăța corespunzător.

1. CodeBerry – curs proiectant de website-uri

 • 199 RON/lună
 • 3-5 ore de studiu pe săptămână
 • Online, cu mentorat
 • De la nivel începător

Poți învăța bazele HTML, CSS3 și folosirea editorilor online și offline pe parcursul cursului. După ce l-ai terminat cu succes, vei putea crea website-uri moderne pe cont propriu. Cursul e online, iar mentorii cu experiență te vor ajuta pe parcurs dacă te blochezi. Poți învăța individual și după propriul program. Nu e nevoie de cunoștințe anterioare, doar de interesul și angajamentul tău.

Interfața școlii de programare CodeBerry

Dacă ai deja cunoștințe de bază, recomandăm și cursul nostru curs web developer – aplicații practice, unde îți poți consolida cunoștințele pentru a crea website-uri cu mai multă încredere.

Cursul îți ia 5 ore pe săptămână și poți crea noi interfețe interesante, de ex. pagina principală a unui blog sau interfața de utilizator a unei aplicații de chat. Vei primi feedback constant pentru munca ta de la mentori pentru ca dezvoltarea ta să fie chiar și mai rapidă

„CodeBerry a fost o experiență frumoasă și foarte utilă în lansarea mea în domeniul IT. Momentan nu am un job, consider că mai am de studiat. În continuare mă pregătesc intens pentru a putea face față unui interviu tehnic cu un angajator. De asemenea, mă atrage și poziția de freelancer. Ca și concluzie, cu cât descopăr mai mult domeniul, cu atât mi se pare mai fascinant.” – Petrescu Iulian (Pitești)

2. CodeCool

 • Diverse training-uri
 • Durată de 4 luni (30 de ore pe săptămână)
 • Începător 
 • Online sau la locație

Programator front-end. Curs de dezvoltare web

Există multe oportunități de training la CodeCool. Unele cursuri sunt disponibile la locație, iar altele online.

Cursul de dezvoltare web și programare front-end e online, iar 35% din acesta constă în cursuri practice, în timp ce 65% constă în sarcini făcute individual sau în echipă, în propriul ritm.

Cursul se ocupă cu tehnologii și instrumente necesare pentru dezvoltarea de website-uri, cum ar fi HTML5, CSS3, Bootstrap4, Vue și Webpack. Limba cursului e româna, dar ai nevoie de cunoștințe de engleză intermediare pentru a termina cursul.

Website-ul CodeCool

Cursul durează 4 luni și în fiecare săptămână vei aveam 20 de ore de studiu cu școala și trebuie să petreci 10 ore pentru sarcini individuale. Astfel studenții pot învăța mai repede materia care ar dura 1-2 ani la un curs de seară sau de weekend.

Prețul cursului de front-end e de 8100 RON, pentru care sunt disponibile împrumuturi de studenți.

Dacă termini cursul cu succes, poți profita de serviciile de carieră de la Codecool. Ca parte din acestea, mentorii te vor ajuta să te pregătești pentru examene sau să-ți găsești un job la unul dintre partenerii CodeCool. Dacă alegi să-ți găsești un job cu Codecool, îți vor da înapoi 25% din taxa de curs.

Cursuri de programare full stack

Există cursuri de dezvoltare full stack care nu-ți cer studii anterioare, care pun accent pe învățarea teoriei sistemelor și obținerea de cunoștințe de dezvoltatori complexe.

Acestea sunt cursuri full-time intensive, care te învață despre diferite zone ale dezvoltării web prin sarcini practice. Oferă și o garanție de job.

Acest curs constă într-o săptămână de studiu, urmată de cursuri practice la locație, alternând timp de un an. Acesta e urmat de un internship la o companie parteneră cu un salariu de intern.

Singura condiție pentru a aplica la acest curs e o diplomă de liceu și abilități de engleză intermediare. Taxa pentru acest curs e undeva între 1300-35900 RON. Însă poți începe să plătești în rate lunare după ce termini cursul, într-un plan care îți convine cel mai bine

3. Udemy

 • Curs video
 • 19.99 EUR
 • Începător

Un curs video de 3 ore și jumătate care explică cum poți construi o pagină web de la 0. Pe lângă video, vei primi 36 de articole și 10 resurse descărcabile. Odată ce ai achiziționat acest curs, îl ai pe viață și merge pe orice dispozitiv. 

Vei învăța HTML și puțin CSS, așa că nu ai nevoie de cunoștințe de programare anterioare. 

La finalizarea acestui curs, vei primi un certificat pentru noile tale cunoștințe.

4. IT School

 • Online
 • 5 luni (100 de ore)
 • Începător
 • 1020 EUR

Cursul se ține online și te învață tot ce trebuie să știi despre dezvoltare web. Vei învăța JavaScript , Bootstrap , GIT , HTML , CSS și altele. 

Vei avea parte de un trainer cu experiență care te va ajuta să înveți cum să construiești aplicații și site-uri web. 

În plus, vei putea să te pregătești pentru viitorul tău job cu ajutorul sesiunilor speciale de pregătire și coaching de carieră. 

La finalizarea cursului vei avea competențele necesare pentru a susține examenul oficial de certificare Microsoft.

Website-ul IT School

5. Telecom Academy

 • Online
 • 1599 RON
 • Începător 

Curs online cu video care te învață tot ce trebuie să știi pentru dezvoltarea web pentru a deveni un dezvoltator back-end, front-end sau fullstack. 

Vei învăța HTML, CSS, PHP, JavaScript, React, SQl, NoSQL, Agile, Git și multe altele. După fiecare capitol vei primi un examen pentru a-ți testa cunoștințele. La cererea ta, vei primi un examen final, care e online și cronometrat.

La finalul cursului vei primi o diplomă care atestă faptul că ai terminat cursul la telecom Academy.

6. Avantaj Consulting

 • Offline, în București
 • 6 săptămâni
 • 990 RON
 • Începător 

Cursul este dedicat începătorilor care doresc să-și înceapă o nouă carieră în domeniul IT. Vei învăța HTML și CSS, iar până la finalul cursului vei putea crea un site web.

Cursul are și a doua parte, mai avansată, unde aprofundezi CSS și înveți despre JavaScript, SEO, hosting și jQuery.

Website-ul Avantaj Consulting

7. Bit Academy

 • Online
 • 500 RON
 • Începător
 • 8 ședințte de 3h30min

Un curs potrivit pentru începători despre cum să creezi conținut web de succes. Vei învăța ce e și cum funcționează o aplicație web, cum să structurezi un layout folosind HTML și CSS, design responsiv și Bootstrap.

Partea teoretică e suplinită de multe exerciții practice, pentru a putea să-ți implementezi noile cunoștințe. 

Învață la CodeBerry și poți lucra de acasă

8. Academia Credis

 • Offline, în București
 • 900 RON
 • 12 laboratoare a câte 2 ore

Un curs pentru dezvoltare web perfect pentru cei care vor să-și creeze propriile aplicații web, care vor să folosească ultimele tehnologii de creare a paginilor web și vor să aprofundeze tehnologiile din domeniul web. 

Cursul oferă o grămadă de competențe: HTML, CSS, JavaScript, jQuery, SEO, Bootstrap, DOM și multe altele.

Cunoștințele dobândite îți vor permite să dai Microsoft Exam 70-480: Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3, care e un certificat recunoscut internațional.

9. Digital Skills

 • Online, pe Skype sau Zoom
 • 1170 RON
 • 5 săptămâni, în weekend

Cursurile online se țin pe Zoom sau pe Skype, în weekenduri, ca să poți participa chiar dacă lucrezi. Plata cursului se poate face în două rate, una la înscriere și una în a treia săptămână.

Vei învăța tot ce trebuie să știi despre web design: HTML5, CSS3, Bootstrap 5, PHP, jQuery, WordPress și SEO. 

„Mi-a plăcut foarte mult cursul de web design. Totul a fost foarte practic și ușor de înțeles. Am plecat de la 0 și am învățat multe lucruri.” – Ana-Maria Lazarescu

Website-ul Digital Skills

10. FastTrackIT

 • Online, pe Zoom sau offline, în Cluj-Napoca
 • 4 luni, sesiuni de 3 ore
 • Începător
 • 90 EUR/lună

Cursurile online au loc live, prin intermediul a Zoom. Vei avea un trainer care te va îndruma prin toate lecțiile și va împărtăși ecranul cu studenții. 

Cursul e împărțit în 20 de laboratoare în care vei învăța o mulțime de lucruri noi:

 • HTML
 • CSS
 • Flexbox
 • Tranziții și animații
 • JavaScript
 • DOM
 • BOM
 • React
 • Redux

Pentru acest curs vei avea nevoie de câteva cunoștințe de engleză și o diplomă de bacalaureat (indiferent de domeniu) pentru a putea primi acreditarea oferită de acest curs.Învață dezvoltare web la CodeBerry și schimbă-ți cariera

Dacă vrei o profesie care e căutată și bine plătită și te interesează lumea dezvoltării web, alege un curs și începe să înveți sau antrenează-te mai departe în orice tehnologie te interesează.

Dacă încă nu te-ai decis clar să înveți dezvoltare web, poți găsi cursuri de Java, JavaScript și Python în seria de articole intitulată „Cursuri de programare”.

https://codeberryschool.com/blog/ro/invata-java-curs-programare-java/

https://codeberryschool.com/blog/ro/cursuri-javascript-pentru-incepatori/

https://codeberryschool.com/blog/ro/cele-mai-bune-cursuri-python/

În seria noastră de articole „Cursuri de programare” am strâns oportunități de studiu de care poți profita dacă vrei să înveți programare și alte câteva lucruri interesante care te vor ajuta să alegi cursul perfect pentru tine.

Cursuri de programare

Ți-ar plăcea să începi să programezi online? Vino și încearcă primele 25 de lecții ale Școlii de Programare CodeBerry gratuit!