Márton Radnóczi, Marci, este un agronom specializat în dezvoltarea rurală. A fost pasionat de produse legate de web și mobil încă din prima zi, iar anul trecut a hotărât în sfârșit să își dedice mai mult timp acestora. În prezent, lucrează la Apertus Ltd. ca programator web.

Locuiesc aici: Budapesta, Ungaria

Lucrez aici: Apertus Ltd.

Timpul petrecut cu studiul la CodeBerry: 6 luni

Lucrez cu: Oneplus One, PhpStorm, Adobe*

Când te întreabă cineva despre profesia ta, ce îi răspunzi?

Pe scurt: Sunt un proiectant de site-uri și un programator web. Construiesc site-uri web fără o funcție. Sarcina mea este să convertesc schițele în cod, astfel încât designul dorit să apară în browser.

Programare la CodeBerry

Care a fost jobul tău înainte de a începe să programezi? Ai avut vreo experiență în acest domeniu?

Am lucrat în domeniul financiar înainte de a deveni manager de proiect la un startup. Nu am învățat niciodată să programez, ci doar am avut o idee despre cum merg lucrurile și ce logică urmează.

De ce ai hotărât să înveți programarea web?

Întotdeauna m-a atras ca hobby. Timpul trecea repede când aprofundam subiecte legate de aceasta, mă simțeam de neoprit. A fost o experiență de flux absolută pe care nu am mai experimentat-o înainte în munca mea. M-a atras ideea să fac asta cu normă întreagă. 🙂

Te rog să ne spui mai multe despre ce faci acum, de ce sarcini te ocupi? Ce faci într-o zi sau săptămână obișnuită?

La Apertus Ltd., noi dezvoltăm diferite sisteme web de diverse dimensiuni. Rolul meu este să creez o pagină statică dintr-un anumit design sau, pur și simplu, dintr-o schiță. În marea majoritate a timpului primesc câteva imagini care mă ghidează în munca de programare. Lucrez simultan la numeroase proiecte, dar în mod normal mă concentrez pe unul singur în fiecare zi.

Cât timp ți-ai căutat un job? A fost greu să îți găsești un loc de muncă?

Am căutat timp de o săptămână, așadar recunosc că a fost surprinzător de ușor. Bănuiam că voi găsi repede, însă nu chiar atât de repede.

Nu e niciodată prea târziu să construiești o nouă carieră ca programator web

Cum ai învățat programarea? Ce fel de cursuri, cărți etc. ai folosit?

M-am înscris doar la cursuri online. Mai întâi, am testat materialele gratuite și apoi am plătit două care se completau unul pe celălalt. De asemenea am urmărit tutoriale pe YouTube pentru a aprofunda unele subiecte interesante.

Ce ți-a oferit CodeBerry? Cum a fost să studiezi la școala noastră?

Cel mai mare avantaj al CodeBerry este că îți oferă o imagine de ansamblu al întregului proces al programării web, ghidându-te pas cu pas de-a lungul diferitelor etape. Asta te ajută să te hotărăști care parte ți se potrivește cel mai bine.

Învață programare web la CodeBerry

Ai oarecare experiență, sfaturi sau trucuri de împărtășit celor care de-abia încep să studieze?

Dezvoltarea web are multe domenii diferite și ar merita să te concentrezi pe câteva și să știi în mare despre celelalte. Dacă ai nevoie vreodată de mai mult, poți învăța oricând.

Care este următorul tău pas? În de direcție te îndrepți?

Mi-ar plăcea să învăț cât mai mult posibil și să pun în aplicare unele dintre ideile mele. Nu am renunțat niciodată la cunoștințele mele de agricultură și ar fi interesant de văzut cum se îmbină cu IT-ul.

Invata programare online la CodeBerry

În seria noastră „Povești de succes CodeBerry”, vorbim cu studenții nostri care a reușit să își găsească un job ca programator.

Ți-ar plăcea să înveți să programezi? Vino și încearcă primele 25 de lecții gratuite la Școala de Programare CodeBerry!

Learn to code and change your career!

100% ONLINE

IDEAL FOR BEGINNERS

SUPPORTIVE COMMUNITY

SELF-PACED LEARNING

Not sure if programming is for you? With CodeBerry you’ll like it.