Márton Radnóczi, Marci, este un agronom specializat în dezvoltarea rurală. A fost pasionat de produse legate de web și mobil încă din prima zi, iar în sfârșit anul trecut a hotărât să își dedice mai mult timp acestora. În prezent, lucrează la Apertus Ltd. ca proiectant de site-uri.

Locuiesc aici: Budapesta, Ungaria

Lucrez aici: Apertus Ltd.

Timpul petrecut cu studiul la CodeBerry: 6 luni

Lucrez cu: Oneplus One, PhpStorm, Adobe*

Când te întreabă cineva despre profesia ta, ce îi răspunzi?

Pe scurt: Sunt un proiectant de site-uri și un programator web. Construiesc site-uri web fără o funcție. Sarcina mea este să convertesc schițele în cod, astfel încât designul dorit să apară în browser.

Care a fost jobul tău înainte de a începe să programezi? Ai avut ceva experiență în acest domeniu?

Am lucrat în domeniul financiar înainte de a deveni manager de proiect la un startup. Nu am învățat niciodată să programez, ci doar am avut o idee despre cum merg lucrurile și ce logică urmează.

De ce ai hotărât să înveți programarea web?

Întotdeauna m-a atras ca hobby. Timpul trecea repede când aprofundam subiecte legate de aceasta, mă simțeam de neoprit. A fost un flux negreșit de experiență pe care nu am mai experimentat-o înainte în timpul activității. M-a atras ideea să fac asta cu normă întreagă. 🙂

Te rog să ne spui mai multe despre ce faci acum, de ce sarcini te ocupi? Ce faci într-o zi sau săptămână obișnuită?

La Apertus Ltd., noi dezvoltăm diferite sisteme web de diverse dimensiuni. Rolul meu este să creez o pagină statică dintr-un anumit design sau, pur și simplu, dintr-o schiță. În marea majoritate a timpului primesc câteva imagini care mă ghidează în munca de programare. Lucrez simultan la numeroase proiecte, dar în mod normal mă concentrez pe unul singur în fiecare zi.

Cât timp ți-ai căutat un job? A fost greu să îți găsești un loc de muncă?

Am căutat timp de o săptămână, așadar recunosc că a fost surprinzător de ușor. Bănuiam că voi găsi repede, însă nu chiar atât de repede.

Cum ai învățat programarea? Ce fel de cursuri, cărți etc. ai folosit?

M-am înscris doar la cursuri online. Mai întâi, am testat materialele gratuite și apoi am plătit două care se completau unul pe celălalt. De asemenea am urmărit tutoriale pe YouTube pentru a aprofunda unele subiecte interesante.

Ce ți-a oferit CodeBerry? Cum a fost să studiezi la școala noastră?

Cel mai mare avantaj al CodeBerry este că îți oferă o imagine de ansamblu al întregului process al programării web, ghidându-te pas cu pas de-a lungul diferitelor etape. Aceasta te ajută să te hotărăști care parte ți se potrivește cel mai bine.

Ai oarecare experiență, sfaturi sau trucuri de împărtășit celor care de-abia încep să studieze?

Dezvoltarea web are multe domenii diferite și se merită să te concentrezi pe câteva și să știi în mare despre celelalte. Dacă ai nevoie vreodată de mai mult, poți învăța oricând.

Care este următorul tău pas? În de direcție mergi?

Mi-ar plăcea să învăț cât mai mult posibil și să îmi pun în aplicare unele dintre ideile mele. Nu am renunțat niciodată la cunoștințele mele de agricultură și ar fi interesant de văzut cum se îmbină cu IT-ul.

În seria noastră „Povești de succes CodeBerry”, vorbim cu studenții nostri care a reușit să își găsească un job ca programator.

Ți-ar plăcea să înveți să programezi? Vino și încearcă primele noastre lecții în mod gratuit la Școala de Programare CodeBerry!