Obținerea primelor posturi de dezvoltator din cariera ta poate fi dificilă.

Cum poți convinge pe cineva să te angajeze când ai o experiență limitată? Care sunt lucrurile pe care trebuie să le știi neapărat? Ce faci dacă ți se pune o întrebare la care nu știi să răspunzi?

Chiar trebuie să știi cum să scrii un tag <link> de la zero?

(Indiciu: nu trebuie.)

Lucrez ca dezvoltator web de aproape un deceniu. Am ocupat diferite funcții în companii de toate felurile și dimensiunile —  de la companii de tehnologie internaționale până la mici agenții locale. Am fost intervievat de atâtea ori încât le-am pierdut șirul și am fost respins de mai multe ori decât am fost acceptat. Pe măsură ce am progresat către poziții de senior, m-am regăsit din ce în ce mai mult de cealaltă parte a mesei.

Voi împărtăși câteva lucruri pe care le caut când iau interviu noilor candidați. Probabil e mai important faptul că acestea sunt lucruri care m-au ajutat să mă simt mai încrezător când eu sunt cel intervievat.

Cerințele tehnice ale oricărui rol dat vor varia, așadar nu vă voi oferi nicio sugestie despre acestea. Există o mulțime de articole cu titluri precum „10 lucruri pe care fiecare dezvoltator web modern trebuie să le știe”. Le poți folosi pentru a te ghida (sau, mai degrabă, pentru a te copleși cu informații).

Per ansamblu, ceea ce îți voi sugera este că nu ar trebui să te neliniștești în legătură cu lucrurile pe care nu le cunoști.

1. Simte-te confortabil cu experiența și abilitățile tale

De obicei orice interviu începe prin a vorbi despre experiența ta. Asta e și primul lucru din CV-ul tău. Prezentarea experienței tale și cum ți-ai pus în aplicare capacitățile și abilitățile este o parte fundamentală a oricărui interviu.

Este normal să te simți sub presiunea de a face o bună primă impresie. Ca atare, poate fi tentant de a te supraestima atât pe tine, cât și abilitățile tale, sau de a exagera importanța unui proiect la care ai lucrat.

Dar trebuie să-ți amintești — nu este de așteptat să ai groază de experiență sau abilități tehnice când începi. Exagerarea sau supraestimarea experienței tale va crea o primă impresie mai puțin decât ideală, chiar dacă altfel ești potrivit pentru post. Acest lucru este adevărat în fiecare punct al carierei tale, dar este o capcană în care poți cădea mult mai ușor când ești la început.

Este mult mai bine să fii realist cu privire la experiența și abilitățile tale. Vorbește despre proiectele la care ai lucrat și despre rolul tău specific din cadrul acestora. Evidențiază abilitățile pe care le-ai folosit și tehnologia cu care ai luat contact în timp ce ai lucrat la acestea.

Arată, nu spune.

Acesta este un principiu al povestirii, care cred că se poate aplica și interviurilor de angajare.

Nu-i spune audienței tale ce se întâmplă, ci arată-i cu acțiuni și permite-i să interpreteze și să ajungă ea însăși la o concluzie.

De exemplu, dacă un intervievator poate ajunge la această concluzie de unul singur:

„Acest candidat are experiență cu Y și este clar că este pasionat de X.”

Acest lucru este mult mai valoros decât să le spui:

„Eu am experiență cu Y și sunt foarte pasionat de X.”

De asemenea, să recunoști că nu știi ceva este la fel de important ca a nu-ți supraestima abilitățile și experiența.

2. Nu te teme să spui „Nu știu”

Este ușor să te simți sub presiunea de a răspunde la o întrebare la care nu știi răspunsul. Dacă faci asta, iată ce este probabil să se întâmple:

Vei copia/lipi la un loc fragmente de informații de care ai auzit sau citit și vei regurgita ceea ce-ți trece prin minte. Vei spera să obții combinația potrivită de cuvinte pentru a răspunde la întrebare. Te vei poticni, vei părea incoerent și vei deveni tulburat.

Lasă-mă să fiu cât se poate de clar. Să spui „Nu știu” când nu știi răspunsul la ceva este întotdeauna cel mai bun răspuns. Nu te preface că știi ceva ce nu știi.

Dacă ești făcut să nu te simți în largul tău dacă spui „Nu știu” în cadrul unui interviu, atunci ar trebui iei asta ca pe un avertisment. De obicei este semnul unui loc de muncă toxic. Nu vrei să lucrezi la o companie care nu încurajează vulnerabilitatea.

Dacă nu știi ceva, recunoaște de la bun început. Poți continua cu ceea ce crezi că ar putea fi răspunsul potrivit. Chiar mai bine, poți continua cu o întrebare.

Nu cunosc prea multe despre X, dar cred că are legătură cu Y. Îmi puteți oferi mai multe detalii? Folosiți X în proiectele voastre?

Adesea, răspunsul la astfel de întrebări îți vor permite să oferi un răspuns secundar. Chiar dacă nu știi răspunsul, poți arăta că înțelegi contextul.

3. Pune întrebări. Multe întrebări

Punerea întrebărilor este o modalitate grozavă și pentru a face un interviu mai puțin formal, și mai mult ca o discuție.

Intervievatorii sunt adeseori mai mult decât fericiți să vorbească despre experiența lor cu o anumită tehnologie sau provocările cu care s-au confruntat într-un anumit proiect. Acest lucru îți poate oferi informații din interior pentru a ști de ce consideră ei o anumită abilitate sau tehnologie importantă pentru post.

De asemenea, amintește-ți că un interviu reprezintă și o modalitate de evaluare a potențialului angajator. Nu-l poți evalua în mod corespunzător fără a pune întrebări.

La ce proiect voi lucra? Care sunt unele dintre proiectele pe care compania le-a finalizat recent? Cât de mare este echipa în care voi lucra? Ce resurse îmi vor fi disponibile pentru pregătirea și dezvoltarea personală?

Acesta nu este un lucru important doar pentru interviu. Realizarea unei evaluări obiective a opțiunilor tale este o sarcină zilnică pentru un dezvoltator. Pentru a face asta, trebuie să strângi informațiile potrivite, iar pentru asta, trebuie să pui întrebări. O mulțime.

Candidatul cu cele mai bune abilități tehnice nu este întotdeauna cel care va fi angajat.

Intenția mea aici nu este să par autoritar în legătură cu ce ar trebui sau nu ar trebui să faci la un interviu, și nici să proclam că abilitățile tehnice nu contează.

Dar ceea ce încerc să clarific este faptul că învățarea nu este liniară. Nu poți, și nici nu vei reuși, să știi tot ce este necesar pentru un post. Cu toții urmăm căi diferite pentru a ajunge unde suntem și ar trebui să te simți confortabil cu acest lucru.

Fiecare rol este diferit și fiecare organizație va avea așteptări diferite de la candidații săi. Dar, indiferent de nivelul abilităților tale sau de așteptările pentru postul tău, ar trebui:

  • Să te simți confortabil cu experiența și abilitățile tale curente.
  • Să știi că este acceptabil să spui „Nu știu”.
  • Să te simți încrezător să pui întrebări despre lucruri pe care nu le înțelegi.

Consider că aceste principii nu sunt esențiale numai pentru a te descurca bine la interviuri, dar te pot ajuta și să reușești în fiecare post pe care îl vei ocupa vreodată, la orice nivel.

Sper că ai învățat ceva din acest articol, sau poate ai avut succes cu alte strategii.  Mi-ar plăcea să aud orice sugestii sau feedbackuri în comentarii.

Vă mulțumesc că ați citit!


Poți citi articolul original în limba engleză aici.