0 szavazat
által 
által újranyitott

Sziasztok! Webes suliba járok és ezt a feladatot kaptuk, amit én nem tudok megoldani egyedül. Egy HTML-es oldal elemeit formázzuk változtatjuk meg a Javascript segítségével. Eddig csak egy-egy adott elem egy-egy tulajdonságát változtattuk meg Javascriptben. Ezt viszont nem tudom hogyan kell For ciklus használatával is megoldani. Órán a getElementByClasses parancsot is használtuk. De itt 4 "tree" osztály van ugyanazzal a névvel. Hogyan lehet a 4 színt hozzájuk adni, hogy a négy osztály egy-egy színt kapjon a tömbből? Ráadásul még egymás mellé is kerüljenek. Tudnátok segíteni? Csak 4 óránk lesz ebből én meg szeretném megérteni a működését. :) Előre is köszönöm szépen! Nagyon hálás lennék a válaszért.

    <div class="tree">1</div>
    <div class="tree">2</div>
    <div class="tree">3</div>
    <div class="tree">4</div>
</div>

// . tree legyenek egymás mellett és mindnek legyen külön színe a szineknek legyen tömbje minden elem float left kivéve az utolsó

   var colors = ["blue","yellow","green", "gray"];

1 válasz

0 szavazat
(10e pont) által 
által kiválasztott
 
Legjobb válasz

Szia Icus!

Document.getElementsByClassName() egy tömböt fog visszaadni. (https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Document/getElementsByClassName)

Ez azt jelenti, hogy lesz egy tömböd, amiben 1-4-ig benne lesznek a tree classnevű div-ek. Van itt ugye egy másik tömböd, amiben pedig a színek vannak. Egy for ciklussal járd be a tree diveket tartalmazó tömböt, és minden egyes iterációkor adj hozzájuk egy színt.

által 
Köszönöm szépen! :)
...